Субота, 18.05.2024, 18:57

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів


Її без перебільшення можна назвати кращою ученицею Пирятинської музичної школи. Людмила Романченко має сильну технічну підготовку з гри на фортепіано. Сьогодні - вона учениця 8 класу музичної школи, а виконує програму 3-4 курсу музичного училища.

Протягом п’яти років Євгенія Роженцева навчає Людмилу музичному мистецтву. Вчителька зазначає, що таких талановитих учениць у Пирятинській школі вже давно не було. Юна піаністка з величезним задоволенням виконує твори Шопена, чудово вдаються їй і сонати Моцарта.

Три роки поспіль Людмила Романченко привозить золотий диплом із Всеукраїнського юніорського конкурсу вокальної, диригентської та інструментальної виконавської майстерності. Докладніше...
Переглядів: 852 | Дата: 15.05.2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Комментарі (0)

Святковий концерт з нагоди Дня Перемоги підготували для ветеранів напередодні свята вихованці Пиря-тинської школи-гімназії естетичного вихованці.
На захід запросили ветеранів Великої Вітчизняної війни – Надію Батрак (староста хору «Ветеран»), Катерину Свидерок, Серафиму Сосюру та інших. Саме для них лунали вітальні слова, звучали пісні й інструментальні твори воєнних років, їм діти дарували квіти.
Насамкінець концерту прозвучала пісня «Перемога» у виконанні всіх учасників свята. Організували захід викладачі ШГЕВ Євгенія Роженцева та Наталія Журавель.

Оксана БОНДАРЕНКО.
Фото автора.
Переглядів: 747 | Дата: 15.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)


У Хитцівській восьмирічній школі існує традиція розпочинати життя першокласників за старою шкільною партою та писати перші букви гусячим пером!
В кінці 1999 року в селі Хитці Гадяцького району відкрилася нова школа і вирішено було заснувати кімнату-музей народознавства.
Зараз музей налічує більше 300 експонатів, найбільше представлене гончарство, промисел, який був дуже розвинутий на Гадяччині.
Також у музеї багато предметів побуту, знарядь праці, вишиванок, репродукцій картин тощо.
Жителі навколишніх сіл постійно допомагають музею новими експонатами. Двері шкільного музею відкриті для всих охочих його відвідати.
А учні 9-го класу: Юля Федчун та Саша Лепський є кращими екскурсоводами школи.

Адреса: 37317, с. Хитці, Гадяцький район, Полтавська область.
Тел. 8 (05354) 21 570.
Марат МАКСИМЕНКО. Фото автора.

Переглядів: 700 | Дата: 14.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)


Здрастуйте, дорога редакціє «Світу Молоді»!

Пише вам учениця 10-го класу Піскун Марія. Я живу у Києві. Захолююся журналістикою та дизайном. Люблю читати, писати вірші, спілкуватися з друзями і, звичайно ж, читати газету «Світ молоді». Вона насправді дуже актуальна, сучасна, пізнавальна, доступна за ціною. Сподіваюся, моя стаття про рекламу не залишить Вас байдужими, адже це проблема для сучасної молоді.
З повагою, Піскун Марія. Докладніше...
Переглядів: 739 | Дата: 12.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)


Перша думка: я не знаю, що робити. Хіба можна змусити когось покохати тебе, якою (яким) би чудовою(-им) ти не була (був). Кохання - на жаль, річ така, що дарує і забирає крила. Писати можна багато про кохання, та ніякі слова не передадуть того болю та розпачу, який відчуває людина, яка кохає і не отримує взаємності. Інколи і жити не хочеться. Тільки єдине, чого точно робити не варто, - це впадати у відчай. Життя – прекрасне, навіть у найважчі його хвилини. Навіть тоді, коли хочеться кричати від болю так, щоб увесь світ сколихнувся. Навіть тоді, коли здається, що всі – проти тебе. Купрін писав, що справжнє кохання не взаємним не буває. Докладніше...
Переглядів: 956 | Дата: 12.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)


 



Професіонал, майстер манікюру Пирятинської перукарні «Модерн» Юлія Ковтун поділилася своїм досвідом щодо того, як правильно доглядати за своїми руками у домашніх умовах.

Якщо робити манікюр з 16-17 років у спеціаліста, то з часом покращується форма нігтьової пластинки, і як наслідок - руки стають привабливішими. Детальніше...
Переглядів: 765 | Дата: 08.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)


Думаю, всі погодяться, що слово «молодь» у багатьох людей асоціюється зі словом «майбутнє». Щоб остаточно переконатися у цьому, достатньо лише підслухати (ненароком) розмову дорослих, зокрема, – пенсіонерів. Як часто доводиться чути: «Ну, і молодь пішла! Яке з такою молоддю майбутнє чекає на нас?!» Цікаво: от коли люди кажуть подібне вголос, то вони насправді думають, що нині переважає такий собі «новітній» тип молодих людей, які не мають та до того ж ще й не хочуть мати жодних моральних якостей? А чи ніколи не замислювалися ці люди, що є один простий, але невимовно важливий закон природи: будь-яка подія чи явище обов’язково мають причину та наслідок (наслідки). Докладніше...
Переглядів: 769 | Дата: 08.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)


Нещодавно, йдучи по вулиці за двома підлітками, я мимоволі почула емоційну розмову, густо переплетену нецензурною лексикою. На вигляд дітям було не більше чотирнадцяти-п‘ятнадцяти років – школярі. Та і в бесіді зустрічалося слово “школа”. Я тоді подумала: „Нічого собі лексичний запас некультурних слів! Деяких я ще ніколи й не чула.” Вуличний лексикон дуже неприємно мене вразив і змусив замислитися над питанням: чому молоді люди вживають нецензурні слова? Що це дає? Адже цьому не вчать ані у школі, ані у вузі. Докладніше...
Переглядів: 829 | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)

 Пірсинг існував та продовжує існувати в усіх куточках земної кулі. У стародавніх єгиптян пірсинг пупка мали право носити лише представниці аристократії. У ко-рінного населення Північної та Південної Америки про-коли вух могли бути не лише прикрасою, а й символізувати приналежність до певного клану, роду чи племені.

Сьогодні більшість людей не асоціює пірсинг із класичним носінням сережок. І хоч пірсинг та сережки у вухах чоловіків дуже популярні серед знаменитостей, - ця мода поки що не знайшла загального визнання на Заході. Можливо, тому що пірсинг досить довго був розпізнавальною ознакою в’язнів, членів банд мотоциклістів та рокерів-панків. Проколювання ділянок тіла асоціюється у багатьох зі збоченнями та бунтом, і тому чимало людей вважає, що цей спосіб прикрашатися є скандальним та огидним. А що з цього приводу думаєте ви? Докладніше...

Переглядів: 732 | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)

Євген Боклаг – учень 10-А класу Гадяцької гімназії, переможець облас-них олімпіад з гео-графії та економіки, призер Всеукра-їнської олімпіади з географії.
Енергія пошуку завжди веде Євгена до нового і незвіданого. Однокласників та друзів вражає і захоплює невгамовна натура Жені. Здається, що він підштовхує усіх до пошуку, нових відкриттів і знахідок. Женя встигає скрізь: любить грати у футбол, готує для однокласників вікторини, цілеспрямовано вивчає комп’ютер, працює над рефератами, відвідує факультативи. Але при цьому – залишається відкритим і щирим у будь-якій ситуації.

Артем Булига – учень 7-Б кла-су Гадяцької гім-назії, член клубу “Найрозумніший”, переможець обласного етапу Всеукраїнського конкурсу “Читач року” серед учнів 7 класів.
Книга – джерело знань, мудрий порадник, вірний і добрий друг. Вона навчає по-справжньому дружити, бути достойними дітьми своєї землі. Людина, яка багато і вдумливо читає, не лише поглиблює свої знання, розширює кругозір, а й вчиться самостійно мислити, аналізувати, образно висловлювати свої думки.
Саме такого “вчителя” в житті обрав собі Артем. Наукова, художня, фантастична, історична – будь-яка з них може стати його другом. Саме книга дає йому відповідь на всі питання. Завдяки любові до читання Артем здобув перемогу в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу “Читач року”. Докладніше...

Переглядів: 866 | Дата: 30.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарі (0)

« 1 2 ... 74 75 76 77 78 ... 81 82 »