Вівторок, 30.04.2024, 02:26

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 16 » ВРЯТОВАНО ДЕСЯТКИ ЛЮДСЬКИХ ЖИТТІВ
15:24
ВРЯТОВАНО ДЕСЯТКИ ЛЮДСЬКИХ ЖИТТІВ

«Відкриваючі центр, усі хто брав участь у його заснуванні, мріяли про одне: дійсно допомагати нарко-залежним і всьому суспільству в цілому! Саме тому було облаштовано безпечне приміщення, де у спо-кійному, довірливому оточенні вони мали б можливість провести час, обговорити свої проблеми та отримати необхідні соціально-медичні послуги. Виходячи з їхніх потреб та наших можливостей, був сформований набір таких послуг, наприклад, консуль-тування з питань ВІЛ-інфекції; со-ціально-побутові та юридичні. Ми з радістю та оптимізмом продовжуємо їх надавати кожному клієнту», - говорить Голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Сергійович Чепур .

Проблема епідемії ВІЛ/СНІД зали-шається найбільш загрозливою в Укра-їні. Зусиллями державних і недер-жавних організацій уже багато зроб-лено для її подолання. Однак, як не прикро, Україна займає одне з перших місць в Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції. Єдиний шлях для України сьогодні — негайне застосування найкращих практик профілактики та лікування. Громадський центр змен-шення шкоди, в якому споживачі наркотиків можуть отримати безкоштовні соціальні, медичні, юридичні або побутові послуги саме і є частиною таких програм.

«Практикою доведено доцільність, корисність і виправданість заходів і дій щодо попередження поширення ВІЛ, які мають на меті зміну поведінки і способу життя людей. Про-філактика ВІЛ серед зазна-чених осіб, а їх у нас на обліку -154, здійснюєть-ся за допомогою програм зме-ншення шкоди, націлених на зниження ризику та пропаганду безпечніших статевих стосунків. Однією з найважливіших форм реалізації цих програм є центри соціально-медичної допомоги, або громадські центри зменшення шкоди», - зазначив головний лікар Лубенського обласного наркологічного диспансеру Антон Смагін.

Споживачі ін’єкційних наркотиків – одна з основних верств населення, серед яких ВІЛ-інфекція та інші хвороби набули найширшого розповсюдження. Для протидії розповсюдженню ВІЛ-інфекції в суспільстві та інших негативних явищ із споживачами ін’єкційних наркотиків працюють, використовуючи засади зменшення шкоди. Основний принцип зменшення шкоди – зменшити наслідки споживання наркотиків як для самого споживача, так і для суспільства в цілому.

Під час заходу відбулася презе-нтація досягнень діяльності центру. Одночасно наркозалежні отримували лікування та брали участь у груповому інформуванні, яке проводив завідуючий соціальною роботою Благодійної Асоціації «Світло Надії» з Полтави Олег Димарецький. Він також урочисто передав благодійну допомогу, зазначивши, що єдиний спосіб протистояти наркоманії – сильна і гнучка система профілактики її розповсюдження та соціальної реабілітації людей, що вживали наркотики.

ПОМГО «Твій Світ».
Переглядів: 1251 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Петро  
0
а їх їбав у вуха!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]