П`ятниця, 19.04.2024, 21:46

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 16 » ЖИТИ НА ЗЕМЛІ СВОЇХ ПРЕДКІВ – ЦЕ ЩАСТЯ, Або ЩО ПОТРІБНО СУЧАСНІЙ ДІВЧИНІ
14:38
ЖИТИ НА ЗЕМЛІ СВОЇХ ПРЕДКІВ – ЦЕ ЩАСТЯ, Або ЩО ПОТРІБНО СУЧАСНІЙ ДІВЧИНІ
Починаючи з епохи Людовіка ХІV (1643-1715), тон у моді задавала Франція. І не дивно, що саме у Парижі вже наприкінці ХІХ століття народилася висока мода, яка згодом дала поштовх до діяльності моделей.
Цікаво, чи наші українські красуні під час участі в демонстраціях моди на подіумах столиці світової моди знаходять час, щоб покласти квіти до могили Симона Петлюри, згадавши добрим словом голову Директорії УНР та головного отамана армії УНР? Адже зв’язок між історичними епохами тримається на пам’яті, тому святим обов’язком кожної українки є усвідомлення того, що наша Батьківщина – рідна Україна. Це світ чарівних легенд, цвіт лілеї у купальську ніч, щебет соловейка. Це золото скіфських курганів. Це самобутня краса українського бароко. Це свист козацьких шабель. Це скарб наш головний – мова українська. Це мудрість нашого народу. Це врода наших Берегинь.


Сучасній дівчині потрібно дійти до своєї хатини, місця в житті, і на цьому шляху не впасти, немов скошена квітка. Трапляються випадки, коли довірливі дівчиська потрапляють під вплив майстерно виготовлених інформаційно-інтелектуальних технологій, які розповсюджуються з теле- і радіоефіру та дивляться з обкладинок глянцевих журналів. Завдання цих технологій має чітко окреслену мету – шляхом бомбування позбавити корінних жителів національної пам’яті, гордості за свою країну, зруйнувати душу. Хто потрапив під цей вплив, починає раптом забувати, чийого він роду. Тоді людина починає блукати в лабіринті ілюзій, не розуміючи, що потрапила в пастку, яку підготували ворожі сили. Саме тому найголовнішим завданням батьків та педагогів є виховання підростаючого покоління на українській культурі та патріотиці, де найголовнішою цінністю є про українська національна ідея.

Усі країни, які бажали стати могутніми (США, Англія, Німеччина, Японія), починали з ідеї патріотизму, відданості своїй Батьківщині. У США звичайних пастухів-ковбоїв кінематограф перетворив на романтичних героїв. Хоча ми не пам’ятаємо жодного імені серед ковбоїв. А у нас в минулому дійсно були легендарні особистості. Спочатку амазонки, потім з’явилися степові лицарі – козаки. Хоча Україна – мирна держава, про це свідчать наші національні ознаки: барва – жовто-блакитна, птах – лелека, рослина – червона калина, дерево – верба. Водночас, це могутній український дух, що віками зберігає наші звичаї, обряди, які виникли ще у сиву давнину.

Тарас Шевченко охарактеризував націю, як буття мерт-вих, живих і ненароджених. Тому ми повинні пам’ятати про людей, які жили в минулому, дбати про сучасне покоління і думати про майбутнє, про тих, хто прийде нам на зміну.

Взагалі, історія України настільки насичена подіями, що жити на землі своїх предків – це вже щастя, а зробити державу могутньою, цивілізованою, культурною, всебічно розвинутою ми повинні власним розумом та своїми руками.

Олександр ВАКУЛЕНКО, м. Київ.
Фото автора.

Переглядів: 1445 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]