П`ятниця, 29.03.2024, 11:13

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 706
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 16 » Смілянські туристи крокують Україною
14:30
Смілянські туристи крокують Україною

Відтоді зльоти щороку проходять у травні. До 1990 року вони відбувалися в мальовничій місцевості поблизу с. Малий Бузуків, згодом перемістилися до джерела с. Залевки (урочище Спіцино). Кількість бажаючих займатися туризмом школярів зросла, тому в 1989 році відкрилася станція юних туристів, яку очолив О. Соко-ловський. У його колективі з“явилися пе-дагоги зі спортивного туризму та крає-знавства - Запорожець І.В., Тихонович Г.О., Антоневич Т.І., Костюк М.О., Осадчева І.П., Тюміна Т.М., Шевченко С.О., Кучер О.Ф., Курченко Ж.О., Костін Л.П. та інші, які разом із школярами проводили походи в Кар-пати, гірський Крим, Кав-каз, Урал, готували кома-нди до участі в міських та обласних зльотах пам“яті П. Яцика, брали активну участь у Всеукраїнських акціях “З бабусиної скри-ні”, “Мікротопоніміка Ук-раїни”, “Сто чудес України”.
Активними учас-никами туристського руху були вчителі шкіл міста Сміли: Пушкарська Л.М., Гордей О.І, Соколовська М.А., Мило-ванова Т.М., Чабаненко А.Л., Хроменко З.В., Громило С.В., Хребтенко Л.М. та багато інших.


У 2000 році СЮТур стала Центром туризму та краєзнавства. ЦТК очолив досвідчений турист, учасник походів вищих категорій складності по країнах СНГ, творча людина, талановитий педагог Тюмін Микола Олексійович.

У місті Сміла багатоетапний турист-ський зліт починається у вересні з Всесвітнього дня туризму, продовжується індивідуально-командним змаганням зі спортивного туризму, змаганнями з техніки гірського туризму в закритих приміщеннях, краєзнавчим святом “Люби та знай свій рідний край”, міською спартакіадою школярів міста з пішохідного туризму та фінальними змаганнями команд у лісі поблизу села Залевок. З`явилися нові напрямки – “Школа безпеки та виживання” (керівники Костюк М.О., Горбунов Є.О.) та «Етнографічне краєзнавство» (Ми-хайлова А.В., Тюміна Н.М., Хорькова Т.І.), «Туристсько-оздоровчі» (Горбунова Н.М., Шкварець І.В.).

Команда м. Сміли перемогла на обласних змаганнях зі спортивного туризму, на ос-танньому обласному туристському зльоті пам“яті П. Яцика. У змаганнях “Кам“я-нецькі скелі”, турзльотах Кіровоградщини та Миколаївщини, регіональних змаганнях “Славутич”, “Кубок Південного Бугу”, “Севастопольське літо” зі спортивного орієнтування смілянські туристи також зайняли призові містця.

Серед кращих вихованців Центру – Телякевич Анна, Багров Юрій, Вировий Євген, Сабадишина Катерина, Парахоня Дмитро, Кацигін Олек-сандр, Старікова Марина, Чурілов Євген, Геращенко Сергій, Шедловський Олег, Антоневич Ярослав та багато інших.

Команда ЦТК – пе-реможець обласних змагань з пішохідного туризму. Во-на представляє збірну кома-нду Черкаської області на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного туризму. У 2008 році туристи вибо-роли почесне ІІІ-є місце на етапі «Крос-похід» серед 26 команд України.

Вихованці ЦТК – переможці та призери обласних етапів Всеукраїнських експедицій «Пам’ять», «Краса і біль України», «Історія міст і сіл України», «Золота підкова Черкащини», «Голодомор», «Україна вишивана».
У січні 2009 року Центр туризму та краєзнавства відсвяткував своє 20-річчя.

Переглядів: 1211 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]