Субота, 20.04.2024, 13:21

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 18 » ЯК ПОКРАЩИТИ РОБОТУ МОЗКУ
16:02
ЯК ПОКРАЩИТИ РОБОТУ МОЗКУ
Ваш мозок складніше, ніж будь-який комп'ютер, який ми тільки можемо уявити. Чи знаєте ви, що у вашому мозку перебуває сто мільярдів нервових клітин, і в кожної з них величезна кількість зв'язків з іншими клітинами? Фактично, їх більше, ніж зірок у Всесвіті! Мозок у центрі всього, що ви робите, відчуваєте і думаєте. Він як суперкомп'ютер, який керує вашим складним життям. Незалежно від віку, розумове тренування дуже важливе. Ось деякі способи, які допоможуть вам підвищити розумові здібності.

1. Розвивайте сірі клітини!

Вважається, що при великих фізичних навантаженнях у людини краще розвивається мозок. Учені з Інституту Біологічних Досліджень "Salk", штат Каліфорнія, з'ясували, що у мишей, які бігають в обертовому колесі, удвічі більше клітин в тій області мозку, яка відповідає за вивчення і пам'ять. Чому ж розумові здібності більш активних гризунів кращі? Можливо, добровільні фізичні навантаження не настільки важкі і тому більш вигідні. Це означає, що, займаючись спортом із задоволенням, ви стаєте більш дотепними і щасливими.

2.Тренуйте своє мислення!

Важливі не тільки фізичні вправи. Ви можете розвивати різні області свого мозку, примушуючи їх працювати. Професор Катц говорить, що мислення і аналіз навколишнього світу можуть поліпшити функціонування бездіяльних частин мозку.
Спробуйте нові смаки і запахи. Робіть що-небудь лівою рукою (якщо ви правша, і навпаки). Подорожуйте по нових місцях. Займайтеся мистецтвом.

3. Запитайте "Чому?"

Наш мозок схильний до цікавості. Дозвольте і собі бути цікавим! Кращий спосіб розвивати нашу цікавість - увесь час ставити запитання "Чому?" Нехай це буде новою звичкою (принаймні, 10 разів на день). Ви будете вражені тим, скільки можливостей відкриється перед вами в житті і роботі.

4. Більше сміху!

Вчені кажуть, що сміх корисний для нашого здоров'я. Протягом цього процесу виробляються ендорфіни, і це допомагає нам зняти напругу. Таким чином, сміх може заряджати наш мозок.

5. Їжте рибу!

Масло, знайдене у волоських горіхах і рибі, довго вважалося корисним тільки для серця. Але недавнє дослідження встановило, що воно корисне і для мозку. Відбувається не тільки поліпшення системи циркуляції повітря, яка поставляє кисень до голови, але і поліпшується функція мембран клітин. Ось чому люди, які споживають багато риби, менш схильні до депресії та порушення уваги. Вживайте по три шматочки риби в тиждень. Наприклад, лосось, сардину, тунець.

6. Розвивайте пам'ять

Мозок - це машина пам'яті. Візьміть старий фотоальбом або шкільний щоденник. Проведіть час зі своїми спогадами. Дозвольте розуму міркувати, згадувати. Позитивні емоції від спогадів допоможуть вам справитися з проблемами.

7. Харчуйтеся правильно!

Чи можуть шкідливі жири зробити вас дурним? На це питання відповіли дослідники Університету Торонто. Вони посадили пацюків на дієту, зменшивши кількість споживання жирів, внаслідок чого у гризунів погіршилося функціонування частин мозку, що відповідають за пам'ять і просторове сприйняття. Але гірше справа йшла з дієтою, коли відсоток жирності був збільшений. Жир може зменшити потік багатої киснем крові до вашого мозку. Ви можете споживати щодня близько 30% калорій у вигляді жиру, але більшість з них повинні надходити від вищезгаданої риби, оливкового олії, горіхів. Уникайте жирів, що містяться в крекерах та різних закусках.

8.Розгадайте загадку!

Деякі з нас люблять мозаїки, деякі кросворди, а хтось логічні загадки. Все це дуже хороший спосіб активізувати ваш мозок і підтримувати його активність. Розгадайте загадку заради забави, але, роблячи це, знайте: ви тренуєте свій мозок.

9. Ефект Моцарта

Психолог Франциск Рошер і його колеги зробили відкриття. Виявляється, прослуховування музичних творів Моцарта поліпшує математичне мислення людей. Навіть пацюки долали лабіринти швидше і більш точно після прослуховування Моцарта. Це самий гармонічний спосіб поліпшити ваші розумові здібності. Музика підвищує здібності мозку, тому що змушує слухачів почувати себе краще. Відбувається одночасно і розслаблення, і стимулювання організму.

10. Покращуйте навички!

Звичайні заняття, такі як шиття, читання, малювання і розгадування кросвордів, важливі. Але! Змушуйте себе виконувати все це по-новому, щоб поліпшити свої навички. Прочитайте нові книги, вивчите нові способи малювання, розгадуйте більш складні кросворди. Досягнення більш високих результатів допоможе вашому мозку бути здоровим.

11. Не вживайте алкоголю!

Дослідження на щурах визначило, що ті, хто споживає багато алкоголю, втрачають клітини відразу після його розпивання. Доведено, що алкоголь не тільки ушкоджує розумові здібності, але і перешкоджає їх відновленню.

12. Грайте

Якщо у вас є вільний час, пограйте. Виділіть час на ігри. Грайте в карти. Грайте в відеоігри. Грайте в настільні ігри. Пограйте в перетягування каната, в кінці кінців! Не має значення, у що ви граєте. Це поліпшить ваш настрій і роботу мозку та навчить ваш мозок думати стратегічно. Просто грайте!

13. Спіть з ручкою і папером

Перегляд ключової інформації перед сном поліпшить її запам'ятовування на 20-30%. Ви можете тримати біля ліжка яку-небудь книжку для читання перед сном, якщо вона не буде сильно стомлювати вас. І обов'язково тримайте ручку та блокнот поруч з ліжком. Якщо з'явиться якась думка, то вона не дасть вам заснути, поки ви її не "перенаправите" на папір.

14. Концентрація

Концентрація може поліпшити роботу мозку. Вчіться зауважувати. Якщо ви повинні були, приміром, зателефонувати, то ця думка може заважати весь ранок, підриваючи вашу ясність у думках. Ви навіть можете не усвідомлювати, що ця думка заважає вам.
Візьміть собі за звичку замислюватися і запитувати себе: "Які думки зараз у мене крутяться в голові?". В нашому прикладі, дзвінок по телефону ви могли б перенаправити в ваш список справ. Це може позбавити вас від цієї думки і допоможе вам мислити більш ясно.

15. Грайте з пристрастю!

Коли у життя людей входить вивчення і творчість, вони віддають своїй роботі на 127 % більше. Захоплюйтеся самі і захоплює світ! Згадайте, що ви любили робити, коли були дитиною, і робіть це, будучи дорослим. Це ключ до вашого генія. Да Вінчі, Едісон, Ейнштейн, Пікассо - всі вони любили грати і досліджувати.

16. Цикли свідомості

Визначте той час, коли ваша свідомість найбільш активна. Якщо ви визначите цей час, ви зможете займатися найважливішими завданнями саме в цей час.

17. Вивчайте що-небудь нове.

Це може здатися очевидним. Напевно у вас є тема, яка вам найбільш цікава. Неважливо, робота це або дозвілля. Це чудово! Займайтеся цим! Якщо ви не маєте такої теми, то спробуйте щодня дізнаватися значення якого-небудь нового слова. Є велика кореляція між словником і вашим інтелектом. Коли у нас словниковий запас постійно поповнюється новими словами, то наш інтелект може працювати по-іншому. Працюйте, навчаючись!

18. Пишіть!

Ведення особистого щоденника це дуже корисно. Це хороша стимуляція мозку. Ведення записів дозволяє розширити можливості вашого мозку. Знайдіть способи писати, щоб вас змогли читати інші. Це можуть бути історії вашого дитинства, які можуть бути цікаві герань і троянда.
19. Для активації мозку

Кава та інші напої, що містять кофеїн, допомагають студентам одержувати більш високі бали на тестах. Але кава надовго не вистачить. Замість перерв на каву спробуйте чай на основі. Він поліпшить кровоток до мозку і концентрацію.

20. Оточіть себе натхненниками!

Спілкуйтеся з надихаючими вас людьми. Читайте журнали на різні теми. Відкривайте нові можливості. Знаходьте нове рішення проблем.
Пам'ятайте, що незалежно від того, скільки вам років і чим ви займаєтеся, вашому мозку просто необхідна навантаження. Це можуть бути логічні задачки, запам'ятовування Шекспіра або вивчення нової мови. Примусьте ваш мозок напружено трудитися, якщо ви не хочете, що б він заіржавів як автомобіль на звалищі.

Спілкуйтеся з надихаючими вас людьми. Читайте журнали на різні теми. Відкривайте нові можливості. Знаходьте нове рішення проблем.
Переглядів: 2298 | Додав: sasha | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 1
1 AlexA  
0
Полезная статейка))) Попробуем))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]