Субота, 11.05.2024, 16:45

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Квітень » 30 » НАЙРОЗУМНІШІ ГАДЯЦЬКІ ГІМНАЗИСТИ
14:07
НАЙРОЗУМНІШІ ГАДЯЦЬКІ ГІМНАЗИСТИ
Євген Боклаг – учень 10-А класу Гадяцької гімназії, переможець облас-них олімпіад з гео-графії та економіки, призер Всеукра-їнської олімпіади з географії.

Енергія пошу-ку завжди веде Євгена до нового і незвіданого. Однокласників та друзів вражає і захоплює невгамовна натура Жені. Здається, що він підштовхує усіх до пошуку, нових відкриттів і знахідок. Женя встигає скрізь: любить грати у футбол, готує для однокласників вікторини, цілеспрямовано вивчає комп’ютер, працює над рефератами, відвідує факультативи. Але при цьому – залишається відкритим і щирим у будь-якій ситуації.
Енциклопедії, довідники, комп’ютер разом з однокласниками є його добрими друзями, без яких він не може прожити жодного дня. Наполегливість і надзвичайна скромність – риси, які вирізняють Євгена Боклага серед інших учнів.

У цьому навчальному році Жені є чим гордитися. Він – переможець районних олімпіад з 5-ти предметів – географії, економіки, математики, інформатики, зарубіжної літератури, переможець обласних олімпіад з географії (вчитель Любов Васюта) та економіки (вчитель Наталія Липівець).

З ранніх дитячих років Євген захоплюється географією. Йому було цікаво вивчати країни, природні комплекси, а згодом це захоплення переросло у необхідність, улюблене заняття. Його вчителем географії є Любов Васюта, яка передає свої знання, вкладає в Женю часточку свого серця. У березні 2009 року Євген брав участь у Всеукраїнській олімпіаді з географії у місті Запоріжжі й здобув ІІІ призове місце.

Євген Боклаг – переможець шкільного рейтингу популярності “Людина року-2008”. До речі, у цьому рейтингу він перемагає втретє. Хлопець є шкільним координатором і учасником еконо-мічної Інтернет-гри “Меsе”. Також Женя щороку бере участь у Всеукраїнському математичному конкурсі “Кенгуру” та фізичному – “Левеня”. Він очолює команду “Ніка”, яка є постійним переможцем інтелектуальної гри “Що? Де? Коли?”. Учень створив проект “Видатні постаті на купюрах Америки та України”. Євген став переможцем Всеукраїнського турніру “Чи може Україна стати туристичною Меккою?”, а зараз готується до конкурсу “Новітній інтелект України”, що проходитиме у Києві.

Більше 10-ти років Євген Боклаг бере участь у телевізійній інте-лектуальній грі “Найрозумніший”, декілька разів був фіналістом цієї передачі. Він – постійний член міжнародного клубу “Найрозум-ніший”.
Женя розуміє, що саме гімназія дала йому світло знань, зростила душу і серце. Однокласники, друзі і вчителі бажають йому впевненості у своїх силах та удачі.

Артем Булига – учень 7-Б кла-су Гадяцької гім-назії, член клубу “Найрозумніший”, переможець об-ласного етапу Всеукраїнського конкурсу “Читач року” серед учнів 7 класів.

Книга – джерело знань, мудрий порадник, вірний і добрий друг. Вона навчає по-справжньому дружити, бути достойними дітьми своєї землі. Людина, яка багато і вдумливо читає, не лише поглиблює свої знання, розширює кругозір, а й вчиться самостійно мислити, аналізувати, образно висловлювати свої думки.
Саме такого “вчителя” в житті обрав собі Артем. Наукова, художня, фантастична, історична – будь-яка з них може стати його другом. Саме книга дає йому відповідь на всі питання. Завдяки любові до читання Артем здобув перемогу в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу “Читач року”.

Люди, де б вони не жили – серед квітучих долин чи серед суворих снігів, на берегах теплих морів чи у засушливих степах, - прагнуть здобути високі досягнення у своїх починаннях. Тож і Артем неодноразово додавав до своєї колекції нагород чергову перемогу. Серед його надбань – перемога у конкурсі знавців української мови імені П. Яцика: 3-є місце – у 2006 році, 2-ге – у 2007-му, 3-є – у 2008 році; в обласному конкурсі з сольфеджіо (2-е місце, 2008 рік), обласному конкурсі “Золота пектораль” (2007) із театральною студією “Театр ляльки”, 2-е місце у конкурсі “Мала академія мистецтв”.
Істрія, географія, мова, література, шахи, музика – це непов-ний перелік інтересів Артема, і в кожному з них він прагне досконалості.
 
Шкільні, міські, районні, об-ласні, всеукраїнські, міжнародні ко-нкурси та змагання – природна стихія Артема Булиги. Йому подо-бається випробовувати себе, свої знання, почуватися конкурентно-здатним, відчувати сильного супер-ника у боротьбі.
О. РВАЧ, О. ШАМАНЬКА, класні керівники.
Фото М. Максименка.

Переглядів: 864 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]