Субота, 27.04.2024, 15:07

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 16 » АМАТОРСЬКИЙ ТЕАТР У СМІЛІ
09:50
АМАТОРСЬКИЙ ТЕАТР У СМІЛІ
Віднедавна місто Сміла приєдналося до когорти міст із осередком театрального мистецтва. Його жителі отримали змогу насолоджуватися цим видом мистецтва не у виконанні гостей, а місцевого творчого колективу.
На базі міського будинку культури багато років діяв народний аматорський агіттеатр, але у 2010 році його новий керівник, змінивши концепцію, вивела його на новий якісний рівень. Він почав діяти як народний аматорський театр. Сьогодні колектив, очолюваний Любов’ю Терещенко, налічує більше 20 осіб.
Учасниками театру є люди різного віку та різних професій. Але всі вони - фанати цього виду мистецтва. Серед них - Ольга Тучинська, Оксана Козубенко, Любов Ткачук, Ольга Цибко – викладачі школи мистецтв. Із захопленням ідею організації театру в місті Смілі зустрів голова літературно-мистецького об’єднання «Тясмин», член Національної спілки письменників України Володимир Ткаченко. Він допомагає в постановках та грає головні ролі в театрі.
Із вдячністю говорять у колективі про учасницю театру Марину Даниленко, яка, крім гри в головних ролях, декорує сцену та готує костюми.
У роботі театру беруть участь і жителі району. З особливою теплотою керівник колективу відгукується про одного з них - виконавця головних ролей Івана Чепурного, випускника Канівського культосвітнього училища.
Серед піонерів театрального руху Сміли є і відомі у мистецькому середовищі постаті, такі як працівник СЕМЗ Віктор Хільченко, учасник багатьох конкурсів майстрів гумору України.
Поруч з досвідченими аматорами освоюють ази майстерності й новачки, учнівська та студентська молодь Сміли.
Значний вклад у становлення колективу вносять завідувач навчальною частиною ЗОШ №16 Олег Довгий та директор міського парку культури та відпочинку Наталія Шпак.
У репертуарі театру - українська класика та мініатюри на актуальні теми сьогодення. Колектив є бажаним гостем на різних сценах міста.
2 квітня аматори презентували жителям міста прем’єру вистави за мотивами твору Степана Васильченка «На перші гулі».
На фоні сірої буденності, коли розхитуються та руйнуються духовні основи нації, коли низькосортна, «проплачена попса» витісняє на задвірки вічні цінності, а очі багатьох співвітчизників замість доброти, привітності, глибини світяться грошовими еквівалентами, особливої актуальності набуває ініціатива знизу по відродженню творчої спадщини.
Сміляни, яким пощастило бути свідками прем’єри, гідно оцінили дебют аматорів, нагородивши їх гучними оплесками та вигуками «браво». Сцена і зал об’єдналися позитивною енергетикою класичного, національного мистецтва.
Тож побажаємо талановитому та ініціативному колективу і їх керівнику нових творчих злетів і гідної оцінки.
Любов Дяченко-Лисенко,
кандидат філологічних наук,
член Національної спілки журналістів України
Переглядів: 753 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]