Четвер, 25.04.2024, 02:26

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Духовна світлиця » Духовна світлиця

А ви хочете знати свою віру?
Дорогі брати і сестри!
Газета «Добродій» постійно входить до вашого дому і в цьому велика перевага – двічі на місяць ви маєте можливість читати слово Боже, яке зцілює душу, зміцнює дух, а повчання євангельської науки Господа нашого Ісуса Христа та святих отців Церкви дають знання і розуміння нашої віри православної.
Доволі часто, спілкуючись із віруючими, доводиться чути: «Ми не знаємо», «Нас не вчили» і тому подібне. В таких випадках я запитую: «А ви хочете знати свою віру?» Відповідь завжди звучить однакова: «Хочемо». Але хотіти й нічого для цього не робити - є лише зручною відмовкою, щоб і надалі перебувати в темряві духовного незнання, а, відповідно, й не мати повноти спасіння в Господі нашім Ісусі Христі, що є головним завданням для християнина в цьому світі.
Адже важко намацати двері в суціль темній кімнаті, аби вийти з неї на світло. «Добродій» якраз і несе те світло знання, яке дає змогу швидко й упевнено знайти двері, що ведуть до спасіння – знання й розуміння віри наших предків – ПРАВОСЛАВ’Я, без якого не те, що спасіння у життя вічне неможливо осягнути, а й навіть жити, як те подобає дітям Божим.
Святі отці попередніх століть попереджали нас, що настануть страшні часи, коли «Правої віри не будуть дотримуватися, а житимуть за пожадливостями свого тіла», в часи, коли все владніше у владарювання над світом, а отже й людьми, буде входити диявол – відпадінням від істинної віри християнської, вседозволеністю, порушенням моральних правил, які в усі часи і в усіх народів були критерієм визначення добра і зла. А основа цих правил – євангельська Христова наука, яку можна вірно осягнути лише у вірі православній.
Призначення людини на землі – служіння Богу, своєму Творцю, всіма своїми ділами і всіма помислами. Тільки тоді, коли людина перебуває з Богом у душі й в Церкві Православній, сповідуючи істинну Христову євангельську науку, вона отримує силу й наснагу протистояти погибельним силам темряви, аби жити в Божій красі на землі й переходити у життя вічне – безсмертя, приготовлене Ісусом Христом для Своїх вірних на Небесах.
Житія святих, акафісти й молитви рідною мовою, сторінки для дітей і молоді, історія православ’я в Україні та інші матеріали на духовні теми ви зможете прочитати в «Добродії».
Але не тільки духовне здоров’я важливе для людини, щоб мати силу в тілі молитися, вистоювати тривалі богослужіння в храмі, постувати за правилами Церкви православної, добре виконувати свої життєві обов’язки, ми повернули рубрику «Чаша Агапіта», під якою будемо й надалі продовжувати друкувати краще з рецептів народної медицини, адже Творець дав нам, людям, і засоби для підтримання тілесного здоров’я – трави.
Крім того, повернемося й до рецептів та порад з кулінарії, адже часто для віруючої людини постає ціла дилема – які страви готувати в піст, а також в середу та п’ятницю, дні, коли кожна православна людина повинна дотримуватися посту, а ще й уміти гарно приготувати обідній стіл на великі церковні свята, ін. Крім того, здорове харчування є запорукою й доброго здоров’я.
Взагалі, чимало нового, цікавого й корисного буде друкуватися на сторінках «Добродія» в наступному році. А підтримка «Добродія» хоч і маленьким, але для газети вагомим ділом – поширенням його передплати серед ваших рідних, знайомих, колег по роботі, буде вашим вкладом у святу справу – спасіння духовного й тілесного якомога більшого кола людей. Адже люди потребують постійної духовної підтримки, але не завжди можуть знайти її самостійно. Ви знайшли її в «Добродії», тож давайте допоможемо й іншим.
Ще триває передплата на періодичні видання – допоможіть людям і «Добродію», бо й газета потребує підтримки, особливо у справі збільшення передплатного накладу. Благословляю вас на цю добру справу.
Слава Ісусу Христу!
Афанасій, єпископ Харківський і Полтавський УАПЦ, редактор «Добродія»
Категорія: Духовна світлиця | Додав: sasha (28.10.2010)
Переглядів: 1118 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]