П`ятниця, 26.04.2024, 23:02

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 13 » ЗМІЦНІТЬ СВІЙ ІМУНІТЕТ
14:50
ЗМІЦНІТЬ СВІЙ ІМУНІТЕТ
Людина витрачає на лікування застуди та ГРВІ майже 6 років свого життя. Якщо ви хочете провести цей час більш цікаво, краще подбати про зміцнення свого імунітету.

• Відкладіть до весни ідею схуднути швидко і на багато кілограмів. Якщо позбавити організм необхідних йому жирових відкладень, постраждає перш за все імунітет. Особливо шкідливими є знежирені дієти, оскільки стінки захисних клітин – лімфоцитів і макрофагів – складаються із ліпідів. У тому числі із холестерину, якого бояться більшість людей. Крім того, у вашому раціоні має міститися достатньо білка – як рослинного, так і тваринного. Адже імуноглобуліни, що забезпечують стійкість до захворювань, – це білки, для синтезу яких необхідний увесь набір незамінних амінокислот.
• Не варто і переїдати! Надлишок жирів подавляє імунну систему. Надмірна кількість білків перевантажує шлунково-кишковий тракт і нирки. Надлишки цукру – прямий шлях до ожиріння, яке шкодить імунітету не менше, ніж надмірна тендітність.
• Приймайте вітаміни і мінерали. Особливо корисними для імунітету є селен та цинк. Природні джерела цинку – баранина, курині потрохи, гарбузове насіння, кедрові горіхи, квасоля, вівсянка, оселедець, яйця, лісові гриби. Селен міститься у скумбрії, тунці, мідіях, кальмарах, червоному м’ясі, печінці, злакових, насінні, горіхах.
• Обов’язково висипайтеся. Не вдається у будні – добирайте у вихідні. Доведено, що недосип і ризик захворіти на ГРВІ взаємопов’язані. Згідно досліджень, які проводилися в університеті Карнегі Меллона (США), ті, хто спить менше 7 годин на добу, мають майже утричі вищий ризик отримати застуду. Але не варто захоплюватися снодійними: більша кількість із них знижують імунітет.
• Захищайтеся від стресу. Лікуйте депресію, якщо вона є. Вірогідність підхопити застуду та грип посилюється у багато разів, якщо Ви у стані пригніченості та стресу. Науковці помітили, що при такому самопочутті у людини міститься набагато більше вірусів на слизовій оболонці носа, ніж у спокійної та щасливої. А ось короткотривалі стреси, навпаки, можуть укріпляти імунну систему. Класичний приклад – іспити. Скоріш за все, недовготривалий стрес активізує споконвічну реакцію боротися до кінця, вважають науковці.
• Фітнес – без фанатизму. Хоча сам по собі він є досить корисним, важкі фізичні навантаження знижують імунітет. Отже порада: поменше тренажерів, побільше йоги, пілатесу, стретчингу, танців. У нашій крові спеціальні антитіла імуноглобуліни, які борються з вірусами та бактеріями. У професійних спортсменів у період інтенсивних навантажень деякі імуноглобуліни просто зникають. Організм економить – віддає усі сили на тренування, йому вже не до захисту від інфекцій. Більшість фанатів фітнесу також потрапляють до групи ризику.
• Загартовуйтеся. Навіть якщо Ви не робили цього влітку, зараз ще не пізно. Прохолодний душ, контрастні обливання ніг – у відповідь на цей маленький стрес організм викидає значну кількість захисних антитіл. Як і з фітнесом, тут головне – не захоплюватися: занадто жорсткі процедури (наприклад, обливання крижаною водою) можуть, навпаки, знизити захисні резерви організму.
• Руки мають бути чистими. Ті, хто за час робочого дня 5 разів протирає руки антибактеріальним гелем, застуджуються на 65% рідше, показали дослідження в Інституті гігієни (Німеччина). До 90% випадків зараження застудними захворюваннями виникає через руки – рукостискання, коли ми відкриваємо двері кабінетів, тримаємося за поручні у транспорті. Вірус може жити на дверній ручці або на телефонній трубці до 3-ох годин.
ПРЕС-ЦЕНТР ГУОЗ ОДА
Фото Валерії Русавської
Переглядів: 816 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]