Понеділок, 20.05.2024, 18:09

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 25 » Зірковий заробіток
09:00
Зірковий заробіток

На західних Інтернет-аукціонах великою популярністю користуються торги за різні речі, пов’язані з зірками шоу-бізнесу, спорту та й загалом відомими людьми. Лотом може виступити якийсь одяг, особистий автомобіль чи навіть обід із зіркою. Часто такі акції організовуються в рамках різноманітних благодійних проектів.
Наприклад, знаменитий американський мільярдер і інвестор Уоррен Баффет, кожного року продає через інтернет-аукціон eBay право повечеряти з самим собою. Цього року таке задоволення коштувало переможцю торгів $1.7 млн. доларів. Всі гроші від цього заходу Баффет перераховує у благодійний фонд Glide.
В Україні, поки що, торгівля зірковими речами не набула такого масштабу, але тим не менш, вона також є. З появою інтернет-аукціонів в Україні зіркові товари також уже не екзотика.
Не так давно на AUCTION.ua виставили на продаж бутси російського футболіста Андрія Аршавіна, в котрих той розпочинав свою кар’єру.
«Зараз Аршавін – зірка європейського масштабу і 1-2 тис. доларів за них взяти можна, – коментує Антон Волосянко, колекціонер речей від відомих людей. – Можливо, звичайно, почекати до фіналу Ліги Чемпіонів, де Андрій зможе забити переможний м’яч і продати бутси ще дорожче. Але хто ж знає чи буде його команда там».
Ціну зірковим лотам також знає колекціонер Микола Саїнський. В його колекції - понад 500 оригінальних автографів. Серед них автографи генерального секретаря ООН Кофі Аннана, Президента УЕФА Мішеля Платіні, Президента США Біла Клінтона, Юлії Тимошенко, Віктора Януковича та інших відомих персон. Деякі він купує на інтернет-аукціоні AUCTION.ua, деякі бере особисто, а деякі йому присилають безпосередньо автори. Колекціонер зізнався – це велике задоволення особисто взяти автограф у достойного політика, або ж подарувати його фану тієї чи іншої зірки.
На думку Миколи, найбільш дорогі автографи відомих історичних особистостей. Він мріє про автограф Нестора Махно, а також автограф першого Президента України, котрий поки що не відповів на жоден з його листів. «У місяць я відправляю біля 50 листів з проханням про автограф на англійській, німецькій, французькій та інших мовах. Отримую 10-15 відсотків відповідей. Активніше всього відповідають європейці, найменше – знаменитості з країн СНД», – стверджує колекціонер з чотирьохрічним стажем.
Як показує західна практика, найкраще продаються речі культових зірок 60-70 років. The Beatles, Елвіс Преслі чи Мерлін Монро притягують на аукціони величезну кількість фанів і торги за такі лоти проходять до захмарних цін.
В Україні ж більшість представників шоу-бізнесу має зірковий стаж не довше періоду незалежності. Колекціонери одноголосні – щоб виросло покоління, якому буде цікаво за великі гроші купити вишиванку Олега Скрипки чи чорновик пісень Святослава Вакарчука, повинні пройти десятки років.
Але все одно є люди, за яких готові платити вже зараз. Ще в 2004 році, після перемоги Руслани на конкурсі «Євробачення», через інтернет-аукціон AUCTION.ua була продана її футболка. При чому торги проходили дуже жорстко, до останньої секунди. У результаті, футболка поїхала аж у Ізраїль. Зовсім недавно, на цьому ж сайті, була продана футболка Андрія Шевченка. Фінальна ціна перевищала $700.
З іншої сторони, відомі люди доволі стримано відносяться до такого хобі і зазвичай ідуть на співпрацю, якщо це стосується благодійності. Кузьма Скрябін в розмові з журналістами признався, що часто віддає свої речі на благодійність і спокійно відноситься до появи їх на інтернет-аукціонах. Але сам нічого подібного не купував би.
І все ж найбільший успіх такої торгівлі ще попереду. «Все залежить від ступені проникнення Інтернету в життя суспільства. Наприклад, в Росії все проходить більш активно. Пам’ятаю, Слава Бутусов недавно продав через місцевий інтернет-аукціон свою куртку за $3 тис., а Земфіра своє авто», – відмітив Ярослав Максимович, керівник проекту AUCTION.ua.
Юрій Новак.

Переглядів: 1006 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]