П`ятниця, 19.04.2024, 11:51

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 19 » Вік живи – вік учись!
13:50
Вік живи – вік учись!
Дуже скоро весна вступить у свої права і разом з нею прокинеться від зимової „сплячки” все живе на землі. За довгу зиму матінка-природа набралася сил та енергії для розвитку та нових звершень. На жаль, її бадьорість у цю пору року майже не передається тим, хто розумово працював з 1 вересня і мав лише декілька тижнів на відпочинок. Студенти та школярі ледве досиджують до кінця занять, їм остогидло писати нудні лекції, вирішувати задачі. У них не має ані сил, ані бажання отримувати нові знання. Вони все мріють про літо та відпочинок, забуваючи про те, що друга половина року є відповідальнішою за першу, адже потрібно буде здавати випускні екзамени, зовнішнє незалежне оцінювання, писати дипломні роботи та захищати свої проекти. Тому дуже важливо, щоб молодь віднайшла у собі сили та енергію для того, щоб гідно завершити навчальтний рік. Існує декілька секретів, що допоможуть їм у цьому:
1. Вживай шоколад. Учені всього світу зійшлися на тому, що саме темний шоколад покращує пам'ять, гостроту уваги, швидкість реакції і допомагає вирішувати проблеми, за рахунок збільшення припливу крові до мозку. Непогана та „смачна” порада.
2. Будуй асоціації. Вивчаючи якесь нове поняття, намагайся у голові відтворювати образ, який асоціюється у тебе з цим поняттям. Цей спосіб не лише покращить запам’ятовування матеріалу, а й розважить на нудних уроках. Крім того, вчені довели, що саме смішні асоціації найкраще запамятовуються студентами та школярами.
3. Фільтруй інформацію. Звичайно, безперервний потік нових знань, які до нас намагаються донести викладачі, засвоюється лише приблизно на 20%. Тому необхідно вміти виділяти головне та відкидати непотрібне. Якщо ж викладач наполягає на записі усієї сказаної ним інформації, використовуй маркери та різнокольорові ручки. Таким чином ти виокремиш для себе головне та допоможеш своєму мозку запамятати потрібну інформацію.
4. Роби перерву. Сенс цієї поради не лише у відпочинку, адже і його можна використати з користю для навчання. Спробуй через 20 хвілин після одержання інформації повторити її. Після цього ти зрозумієшь, як добре ти її засвоїв та чи потрібно тобі переглянути її ще раз.
5. Мотивуй себе. Вигадай для себе певний „приз”, який ти отримаєш, якщо напишешь усю лекцію, розвяжешь складну задачку тощо. Наприклад, дозволь собі улюблену страву, або придбай якусь дрібничку, що покращить настрій.
Такі невиличкі поради можуть покращити твоє ставлення до навчання та надихнути на нові звершення. Головне пам’ятати: за вас ніхто знань не отримає, ніхто роботи не знайде, життя не проживе. Тому треба запастися терпінням, щоб отримати той багаж знань, який стане в нагоді у майбутньому.
Валерія Щербина
Переглядів: 769 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]