Неділя, 19.05.2024, 14:03

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 13 » ВІД УКРАЇНИ ДО ГРЕЦІЇ – РУКОЮ ПОДАТИ
11:51
ВІД УКРАЇНИ ДО ГРЕЦІЇ – РУКОЮ ПОДАТИ
Сучасна молодь має прекрасні можливості подорожувати світом. Для цього необхідно лише знати англійську мову, вибрати найцікавішу для себе країну, знайти в Інтернеті відповідну соціальну програму, яка допоможе реалізувати задумане, докласти певних зусиль і слідувати благородній меті.
Нещодавно, у автобусі Київ-Запоріжжя, мені випала нагода познайомитися з дівчиною, яка поверталася додому із самісінької „країни богів” - Греції. Було очевидно, що Юлю переповнюють позитивні емоції.
А почалося все з п’ятого курсу «Класичного приватного університету» (м. Запоріжжя), де студентка Юлія Міценко, на той час майбутній соціальний працівник, вибрала темою своєї магістерської роботи «Волонтерство в соціальній роботі». Цей напрям діяльності настільки зацікавив дівчину, що у неї з’явилося величезне бажання спробувати себе у ролі волонтера. Звернулася до Всеукраїнської Асоціації молодіжного співробітництва «Альтернатива-В», яка займається цікавими проектами. Це мала бути робота з дітьми з обмеженими можливостями - саме те, чим Юля вже займалася у своєму місті. Через деякий час дівчина написала мотиваційного листа, у якому зуміла переконати своїх майбутніх грецьких координаторів у великому бажанні займатися цією непростою справою. Після того студентку не просто запросили до Греціїї, а й допомогли вирішити проблеми з візою, молодіжна програма EVS відшкодувала витрати на дорогу та проживанням у сонячній країні.
Сам проект – це як окреме незалежне місто з великою територією, спеціальними будинками, в яких живуть діти з обмеженими можливостями, територія постійно охороняється, є спеціальна школа, терапії, дитячі майданчики, там ростуть пальми і літають зелені папуги. З дітьми, які живуть у такому специфічному місті, працюють волонтери. Вони приїжджають на кілька місяців з різних куточків світу: Франції, Фінляндії, Росії, Гренландії, Данії тощо. Обмінюються досвідом, вчаться, допомагають, насолоджуються спілкуванням, відкривають для себе невідому Грецію.
Волонтери граються з дітьми, роблять вправи на розвиток, супроводжують до школи, басейну. „Мені дуже подобалося те, що дітей можна було брати до себе майже у будь який час (ми жили з ними в окремих будинках). А їм дуже подобалося готувати з нами їжу, гуляти, ходити до магазинів, кіно, на фестивалі”, – розповідала Юлія.
Специфічною ознакою населення Греції є „сієста”. Через велику спеку та втому там і діти, і дорослі обов’язково сплять удень, а ввечері всі йдуть гуляти, влаштовують собі цікаве дозвілля. Греки дуже позитивно ставляться до волонтерства і всіляко допомагають у цій справі, хто чим може. Від людей з обмеженими можливостями там не відвертаються, а розуміють і підтримують, адже вони також є частиною суспільства.
Тепер Юля переконана, що Греція – це країна богів, там, здається, ніби небо інакше - синіше. Ставлення до життя також інакше, бо греки кажуть: „Що якщо ти завтра помреш, а сьогодні так поспішаєш на роботу, то що тобі буде згадати?”. Потрібно насолоджуватися життям, квітами, природою, небом. Греки переконані, що кожну справу варто робити повільно і якісно. Наприклад, якщо це стосується приготування їжі, то там кожна страва має бути перш за все смачною, навіть якщо на неї доведеться витратити чимало часу. До речі, у національній грецькій кухні використовується велика кількість овочів: картоплі, моркви, баклажанів. Одна з національних страв – мусака (овочі запечені з фаршем). А найпоширеніша – Суфлакі (м’ясо, помідор, картопля фрі, соуси, загорнені у грецький хлібний коржик – піту). Ще греки багато споживають сиру (фети), а грецький салат усі готують по-різному!
Ось бачите, мабуть, немає у цьому світі нічого неможливого. Головне - мати чітку мету і бажання її реалізувати. Тоді жоден кордон не стане на перешкоді.
Надія СЕНЧИЛО
P.S. Дійсно, Греція – країна богів, але найкраща країна у світі - це рідна Україна!
Юлія МІЦЕНКО
Переглядів: 872 | Додав: sasha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]