Вівторок, 16.04.2024, 09:10

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 706
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Лютий » 28 » ВЕСНУ КРАСНУ ЗВЕЛИЧАЙМО!
15:02
ВЕСНУ КРАСНУ ЗВЕЛИЧАЙМО!
Він відроджує українську душу, - так можна без перебільшення сказати про голову Всеукраїнського благодійного фонду «Україна – свята родина» Івана Матієшина. Заснований ним Всеукраїнський фестиваль мистецтв під такою ж назвою дійсно відроджує не тільки звичаї та духовні традиції українського народу, він відроджує серце нації та її душу. Щось незбагненно світле і чисте, споконвіку притаманне українцям, відроджується у душах людей, котрі стають учасниками та глядачами фестивалю. Хоча, вірніше сказати, – глядачів у цьому дійстві немає. Є єдина свята родина – Україна, трепетний зв'язок з якою відчуваєш усім серцем і відновленою душею.
Другий Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Україна – свята родина» цього разу проходив у Тернополі, на батьківщині Івана Матієшина. Він мав назву «Весну красну звеличаймо!» і зібрав на майдані біля Палацу «Березіль» тисячі тернопільчан та гостей міста. Всі бажаючі мали можливість насолодитися виступами кращих фольклорних колективів Тернопільщини та України, а також поласувати млинцями, тернопільськими налисниками, пирогами, кашею та духмяним чаєм.
Масляну в Україні відзначають з давніх-давен в останній тиждень перед Великим постом. Це свято проводів Зими та урочистої зустрічі Весни, яка несе з собою світло, тепло і радісне пробудження природи, зародилося у глибоку давнину, коли наші пращури річний відлік пов`язували з приходом весни.
Учасники свята мали змогу поспілкуватися з натхненником свята І.Матієшиним. Іван Семенович давав вичерпні відповіді та розмірковував разом із ними про сьогодення та майбутнє України, її працелюбних, талановитих людей, історію та традиції славного українського роду.
Святковий піднесений настрій панував і у залі Палацу, де виступили лауреати та гості фестивалю з різних міст України, Криму та Києва.
Третій фестиваль «Україна – свята родина» відбудеться весною у Донецьку, четвертий – у Сімферополі. Заключний Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Україна – свята родина» знову, як і минулого року, буде проходити на Покрову в Національному Палаці мистецтв «Україна» у Києві.
Рід Матієшиних – маленька частинка українського народу. Свою святу землю Іван Семенович відчуває, як молитву, мелодію рідної пісні, як струну серця, нитку долі, на якій тримаються його світ і активна життєва позиція.


Громадський діяч Іван Матієшин наголошує: «УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ!». І поки в душах людей горить вогонь щирої і вірної родинної любові, доти буде на Землі – УКРАЇНА!
Ганна СИНЯК
Фото автора
Переглядів: 1217 | Додав: sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 оксана  
0
А ще Іван Матієшин, разом зі своїм братом Василем Матієшиним, очолює вдячний йому колектив ТОВ "Кінний заод "Авангард", що діє в м. Пирятині. Ми дякуєм долі за те, що працюєм у цього талановитого, мудрого керівника. Ми дякуєм братам Матієшиним за те, що вони дали нам цікаву роботу, достойний заробіток, створили чудові умови для ефективної праці. Йдучи на роботу, точніше їдучи (бо керівництво забезпечило транспортним підвезенням працівників, які проживають у віддаленому від підприємства місці), можна впевнено сказати "На роботу, як на свято!"
Ащодо фестивалів, які проходять під егідою Івана Матієшина, то це тільки крапля в океані його благодійної та меценатської діяльності на території всієї держави. Це й будівництво церков, спонсорські допомоги дитячим садкам (в т.ч. і в Пирятині), дитячим закладам, де виховуються дітки, позбавлені батьківського піклування, а також дітки з фізичними вадами. Взагалі, Іван Матієшин ніколи не лишається осторонь того, хто звертається до нього за допомогою та дійсно її потребує.
Дай Бог успіхів і процвітання Івану і Василю Матієшиним на благо розвитку їх поістині благородної справи!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]