Субота, 27.04.2024, 01:26

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Квітень » 12 » УКРАЇНЦІ – НАЦІЯ ЧИТАЮЧА?..
09:30
УКРАЇНЦІ – НАЦІЯ ЧИТАЮЧА?..
Щиро вірю в те, що будь-яка книга приходить до нас неспроста. Так само й певні зустрічі, події, цікаві фільми… Але давайте зараз поспілкуємося саме про книги.
Кажуть, що «спочатку було Слово»… Воно може ранити, може вбити, але також воно має здатність дарувати крила, відривати від землі. Чи щастило тобі, любий читачу, коли-небудь тримати в руках книгу, котра в певній мірі змінила тебе: розбудила емоції, навчила новому, змусила інакше подивитися на навколишній світ? Якщо так, тоді вітаю, адже науковці довели, що люди, які багато читають і отримують від цього задоволення, – щасливіші, приємні у спілкуванні та легко знаходять вихід із будь-яких складних життєвих ситуацій. Воно й не дивно, бо навіть в еру комп’ютерних технологій саме книги залишаються чи не найліпшим джерелом людської мудрості, що передається від покоління до покоління.
Та просто читати самому – справа приємна, хоча й дещо егоїстична. А от ділитися здобутим – це благородно. Не важливо, яка саме книга заворожила тебе, головне – це те, що маєш справжні щирі враження і готовий про них розказати іншим.
З вірою в те, що українці – нація читаюча, пропоную розпочати обмін досвідом та враженнями від прочитаного!
Міркуючи, про що написати спершу, обрала книги Дейла Карнегі – видатного американського психолога, педагога та письменника, автора всесвітньо відомих бестселерів.
Одна з моїх улюблених – має назву «Як здобувати друзів та впливати на людей» (рос. «Как завойовывать друзей и оказывать влияние на людей»). Доводилося чути думку, що Дейл Карнегі в ній нічого нового й невідомого раніше не відкрив, бо нібито більшість написаних ним порад перегукуються з 10 Божими заповідями, що вже і так є обов’язковими для виконання кожною мислячою людиною. Однак, автору вдається перетворити читання на своєрідну гру. Насичена життєвими історіями відомих людей, ця книга підштовхує подивитися на світ дещо по-новому.
Ось, наприклад, декілька порад Дейла Карнегі для щасливого співіснування з іншими. У книзі він їх називає «Шість правил, виконання яких дозволяє сподобатися людям». Які ж вони, ці правила?
Перше: «щиро цікався людьми, котрі тебе оточують» (нині така цікавість – щира цікавість! – зустрічається вкрай рідко).
Друге: «посміхайся завжди і всюди» (адже набагато приємніше спілкуватися з усміхненою та позитивно налаштованою особою, аніж з похмурою та ображеною на все і всіх).
Третє: «пам’ятай, що ім’я людини завжди є для неї найприємнішим словом на будь-якій мові» (дозволяй собі таку розкіш успішних людей: запам’ятовуй імена при знайомствах та називай їх при нагоді).
Четверте: «будь хорошим слухачем» (думаю, тут погодиться кожен: не так вже й легко сьогодні знайти людину, котра дійсно вміє слухати).
П’яте: «заохочуй інших говорити про себе та про те, що турбує їх» (це справа досить важка для виконання, але дуже корисна у налагодженні міцних дружніх стосунків).
Шосте: «давай своєму співрозмовнику відчути свою потрібність і значущість» (що тут пояснювати? – кожен хоче в очах інших бачити себе кимось).
У цій же книзі можна знайти й чимало цікавих висловлювань відомих людей. Серед них – те, яку повторюю для себе постійно та використовую при нагоді: «Кожна людина, котра зустрічається на моєму життєвому шляху, в деякому розумінні перевершує мене, і тут я можу багато чому повчитися й перейняти» (Ральф Волдо Емерсон).
Підсумую: книга є цікавою і корисною, читається легко і невимушено. Та це лише моя суб’єктивна думка. Якщо тобі теж доводилося «мати справу з Карнегі», хотілося б почути й твою точку зору…
Далі буде smile

Юля Сабадишина
Переглядів: 779 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]