Середа, 24.04.2024, 15:52

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Жовтень » 18 » УКРАЇНА – СВЯТА РОДИНА
11:06
УКРАЇНА – СВЯТА РОДИНА
Прекрасне, феєричне, насичене патріотизмом та духовністю свято відбулося 16 жовтня у Національному палаці мистецтв «Україна». Перший всеукраїнський фестиваль мистецтв «Україна – свята родина», присвячений 20-ій річниці Незалежності України, зібрав людей, відданих національній ідеї, яким небайдужа доля самобутності, збереження традицій та звичаїв українців, а також інших народів, що проживають в Україні.
Організатором та ідейним натхненником фестивалю став Всеукраїнський благодійний фонд «Україна – свята родина», який очолює Іван Матієшин. Іван Семенович разом зі своєю дружиною Валентиною Василівною, співголовою благодійного фонду, відкриваючи фестиваль, підкреслив, що єдина, духовна, багата Україна – це не мрія! Це наша рідна Вітчизна!
«В українській державній традиції народна культура відіграє виключно важливу роль, - вважає він. – Українська культура протягом тривалих періодів своєї історії розвивалася виключно як народна. В ній визначне місце займав фольклор та народні традиції. Тому саме завдяки збереженню і продовженню традицій, коріння яких сягає культури Київської Русі, стало можливим культурне відродження нашого часу».
Як мовиться в Положенні про фестиваль, він «є мистецьким заходом, покликаним сприяти розвитку української національної політики в галузі культури і мистецтва та духовному відродженню народу України, формуванню гуманістичної моралі, утвердженню загальнолюдських цінностей». А основною метою фестивалю є пропаганда і збереження культурно-мистецького надбання, художніх і інтелектуальних цінностей українського народу в Україні та за її межами.
У фестивалі взяли участь творчі колективи та окремі виконавці з різних регіонів України, української діаспори і з інших держав. Зокрема, Національний заслужений на академічний український народний хор України ім. Г. Верьовки, Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського, Національний президентський оркестр, Національна заслужена капела бандуристів України ім. Г. Майбороди, Національний оркестр народних інструментів України та інші. Особливо вразила велика кількість дитячих колективів, а безпосередність та артистизм їх найменших учасників викликали особливе розчулення у присутніх на цьому величному дійстві.
Перший всеукраїнський фестиваль мистецтв «Україна – свята родина» проходив у дні, коли українці тільки відсвяткували одне з найшановніших осінніх свят - Покрову Пресвятої Богородиці. І тому особливою щирістю були сповнені слова Івана Матієшина: «Нехай Пречиста діва Марія завжди буде вашою заступницею та покровителькою. Миру, Єдності, Злагоди і Добра нашій великій Українській Родині!».
Олександр Синяк
Фото Максима Сикала
Переглядів: 942 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]