Понеділок, 20.05.2024, 15:24

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Вересень » 28 » У центрі уваги – здорове майбутнє!
14:14
У центрі уваги – здорове майбутнє!
Добре здоров’я, що розумно зберігається і зміцнюється самою людиною, забезпечує їй довге й активне життя. Здоровий спосіб життя — це спосіб життя, заснований на принципах моральності, раціонально організований, активний, трудовий, який гартує і, у той же час, захищає від несприятливого впливу навколишнього середовища, що дозволяє до глибокої старості зберігати моральне, психічне і фізичне здоров’я. Принципи такого способу життя формуються ще в дитячі та юні роки.
Саме у цьому напрямку вже декілька років поспіль в області успішно працює Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Починали активісти з ініціативної групи ще на початку 2003-го. Уже з перших кроків своєї діяльності молодіжна організація викликала великий інтерес громадськості. Причому підґрунтям поваги та визнання стали конкретні справи, спрямовані на покращення життя громади. За словами керівника ПОМГО «Твій Світ» Олександра Чепура, робота організації - важка та ретельна. Це не просто благородні прагнення, а в першу чергу – професіоналізм.
На запитання, яких результатів вдалося досягти у своїй діяльності і завдяки яким методам, Олександр відповів, що організація «Твій Світ» залучена практично в усі сфери, які пов’язані з формуванням здорового способу життя у дітей і молоді. Так, наприклад, на місцевому рівні це – організація змістовного дозвілля для підлітків, впровадження програм профілактики ВІЛ/СНІДу, куріння, алкоголізму. У сфері ВІЛ-інфекції - це також навчання лікарів, педагогів, співпраця з масс-медіа. На сьогодні це сім серйозних проектів, які були реалізовані протягом двох останніх років. Проекти з профілактики ВІЛ/СНІД: чисельні акції, відео лекто-рії,тренінги, соціальна реклама у громадських містах. У результаті - на 25% підви-щився рівень обізнаності молоді щодо шляхів передачі інфекції і 10% молодих людей прийняли рішення щодо більш безпечної поведінки. Проект з профілактикитютюнокуріння серед молоді став переможцем державного конкурсу і отримав фінансову підтримку з обласного бюджету. Варто також говорити про суттєві напрацювання у молодіжній сфері: налагоджено роботу з центрами соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді; створено групу тренерів, які постійно підвищують свою кваліфікацію та сертифікацію; розроблено серію тренінгів та методичні матеріали. Саме цей досвід став запорукою успіху.
У центрі уваги ПОМГО «Твій Світ», як завжди, залишатиметься формування та пропаганда здорового способу життя. Оскільки йдеться про здоров’я нації, і молоді насамперед, - цей напрям потребує об’єднання зусиль як державних установ, так і громадських організацій. Особливо це стосується інформаційно-просвітницької роботи. Завдання всіх заходів єдине — сформувати у молодих людей нову свідомість і відповідальне ставлення до свого життя. Тож роботи вистачить. Головне, це - активна підтримка всієї громади.

Підготував Олексій Калашник, координатор молодіжних проектів.

Переглядів: 977 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Добродіяч  
0
Сучка, Бегемот і Блондінка

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]