П`ятниця, 29.03.2024, 14:46

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 706
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Травень » 16 » Татуювання як спосіб виразити себе
16:00
Татуювання як спосіб виразити себе
Мода завжди прямо чи опосередковано впливала на життя людей. У кожного з нас є вибір: грати за її правилами, або бути білою вороною. Звичайно, добре бути не таким, як усі, славитися своєю неординарністю, але суспільне життя не завжди допомагає проявити індивідуальність. Напевне, саме тому молодь часто вдається до неймовірних речей тільки для того, аби виділитися з «сірої маси».
Одним із популярних способів проявити себе вже багато років є татуювання. Суть процесу зводиться до того, щоб нанести фарбу під шкіру людини, тим самим відобразити певний символ. З давніх-давен тату несли у собі певний прихований зміст. Так, вони слугували ідентифікацією особистості у житті різноманітних племен світу. Жінки первісного суспільства часто робили його для того, щоб прикрасити своє тіло. Чоловіки деяких племен таких, як Маорі з Австралії, наносили чудернацькі спіралі та завитки собі на обличчя, аби налякати ворога.
Татуювання могло відображати у собі як особисті риси носія, так і певні ознаки його роду, нації. Воно також було характерною міткою чаклунів та магів. Вони вірили, що вдале татуювання може стати оберегом людині, принести їй щастя, удачу, натхнення. На жаль, у сучасному світі люди наносять на свою шкіру написи, які вже не несуть такої потужної енергетики. Дівчата наносять на шкіру кішечок, метеликів та зірок, хлопці – черепа, мечі. Дуже часто вони безвідповідально розпоряджаються своїм тілом, адже не розуміють, що кожен символ несе у собі своє значення. Саме тому, якщо вже людина зважилася на такий серйозний крок, як татуювання, потрібно детально продумати всі його аспекти, з’ясувати для себе його зміст.
Одними із найпоширеніших натільних малюнків є зображення різноманітних тварин. Це пов’язано з тим, що люди завжди асоціювали себе з тваринним світом. Вони віднаходили у собі ті риси характеру, що співпадали з характеристиками певних звірів. Так, кінь уособлював у собі стихії вогню та води, кобра – мудрість та небезпеку, лев – владу та силу, пантера – грацію та наполегливість, ведмідь – міць та відвагу. Такі поширені серед дівчат метелики є виявом не лише ніжності та жіночності, у багатьох країнах Сходу їх набивають на тілі у пам'ять про загиблу людину. Хлопці часто наносять зображення вовка або тигра. Перші у віруваннях багатьох стародавніх племен означали верховенство, уособлювали вождя. Значення тигрів взагалі у кожній країни різне: у Китаї він виконує функції короля тваринного світу, але водночас є символом азартних ігор; на Заході тигр символізує гнів та духовну силу.
Квіти – не менш популярне зображення. На Сході велике значення відводять сакурі та лотосу, на Заході – троянді та лілії. Лотос символізує досконалість та духовний зріст, сакура - тендітність та вразливість, лілея – гармонію та ніжність, троянда – кохання та юність.
Замикають трійцю лідерів татуювань етнічні малюнки. Серед індійських татуювань найбільш відоме – «ловець снів», що вважається талісманом людини та оберігає його від зовнішніх магічних впливів. Найпопулярнішим тату зі східними мотивами є зображення «інь-янь», яке означає символ жіночого та чоловічого начала, сонця та місяця, життя та смерті, світла та пітьми.
Звичайно у світі існує величезна кількість натільних малюнків. Серед них можна вибрати собі саме таке, що повністю охарактеризує тебе, як особистість. Але також слід пам’ятати, що від нього дуже складно позбавитися, крім того, кожне татуювання несе у собі певну енергетику, яка на думку наших предків здатна вплинути на нашу долю. Тому якщо ви все ж вирішили змінити своє життя та зважилися на цей сміливий крок, ретельно з’ясуйте значення кожного завитка на майбутньому малюнку, і можливо тоді татуювання стане не лише естетичною прикрасою, а й талісманом.

Валерія Щербина

Фото М. Максименка
Переглядів: 991 | Додав: sasha | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 2
2 Юля  
0
Да ладно у меня уже несколько лет татуха и нормально:)))

1 Николай  
0
Прежде, чем делать татуировку хорошо подумайте, а то её сложно потом выводить, я чуть не сделал себе, но потом отговорили, теперь не знаю, что бы я с ней делал(

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]