Неділя, 19.05.2024, 17:41

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 11 » «СВІТ МОЛОДІ» - НАЙКРАЩА В УКРАЇНІ СЕРЕД МОЛОДІЖНИХ ВИДАНЬ!
15:06
«СВІТ МОЛОДІ» - НАЙКРАЩА В УКРАЇНІ СЕРЕД МОЛОДІЖНИХ ВИДАНЬ!
Попри холод, фінансову кризу і карантин, у Запоріжжі все ж таки відбулася п’ята Всеукраїнська виставка газетних видань молоді «Молодіжний акцент-2009», метою якої були презентації громадськості кращих колективів молодіжної преси України.  Учасників виставки, які прибули з чотирнадцяти областей України, місто  Запоріжжя зустрічало привітно. Основним ініціатором та організатором виставки, як і раніше, була Запорізька обласна молодіжна громадська організація «Прес-центр  «Акцент» на чолі з шеф-директором Володимиром Систеровим. У межах виставки було проведено ряд заходів та порушено найгостріші проблеми сучасної молодіжної преси. На Всеукраїнському конкурсі газетні видання молоді були представлені у чотирьох номінаціях: „Найкраща шкільна газета”, „Найкраща газета серед технічних училищ, коледжів і технікумів”, „Найкраща студентська газета” та „Найкраща молодіжна газета”. На засіданні круглого столу з промовистою назвою „Молодіжна преса: стан форми та напрямки розвитку” учасники мали можливість обмінятися власним досвідом, поділитися думками щодо створення та розвитку редакційних колективів, які складаються з молодих, а іноді навіть зовсім юних редакторів та кореспондентів. Учасники мали можливість не лише знайомитися між собою і обмінюватися газетами, листівками, врешті-решт контактами, а й вчитися справжній журналістській професійності та дружній роботі у команді, без якої повноцінне існування будь-якої газети просто неможливе. Почерпнути для себе таку цінну інформацію можна було від Майї Руденко, яка провела активний і цікавий майстер-клас для журналістів-початківців. Виявляється, щоб створити звичайну газету-листівку потрібно докласти великих зусиль не одній людині. А там, де постає питання про організацію творчого колективу, виникають дуже непрості проблеми, які змушують шукати і вигадувати нестандартні підходи та гнучкі шляхи вирішення. Дивно, але найлегший і найдієвіший спосіб об’єднання неординарних особистостей – це гра. І її правильно підібрані елементи можуть створити той нерозривний ланцюг між членами єдиної команди, яка буде працювати злагоджено, цілеспрямовано та ефективно. Ще одним неординарним та надзвичайно корисним елементом заходу стала відверта критика конкретних видань, так звана, „гола правда”. Учасники мали можливість почути гостру правду про найтиповіші й неприпустимі помилки верстки, заголовків, планування своїх газет.
Існування засобів друкованої інформації у школах, ліцеях, технікумах та університетах дуже допомагає педагогам та батькам у вихованні молоді. А самим юнакам і дівчатам, журналістам-початківцям дає перший справжній досвід роботи з інформацією, фотоапаратом та диктофоном, роботи з колективом й у колективі. Адже на шпальтах „своєї рідної” газети молодь може обмінюватися різними думками, ділитися проблемами та творчо реалізовуватися. А кожен редакційний колектив є неповторним і своєрідним. Ті навчальні заклади, у яких живе традиція учнівського чи студентського самвидаву, можуть пишатися своїми вихованцями, які на шпальтах газет демонструють свою активність, наполегливість та організованість.
І насамкінець, попри всі проблеми, негаразди та перешкоди, які сьогодні стоять на шляху юнкорів, хотілося б побажати вам, юні колеги, наполегливості, терпіння, невичерпного натхнення, відповідальності і свідомості того, що все, написане вашим „гострим пером”, залишиться в думках і серцях людей.
Надія СЕНЧИЛО

Фото автора
Переглядів: 1151 | Додав: sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]