П`ятниця, 29.03.2024, 07:46

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 706
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Квітень » 9 » Шкідливість паління і стрімке зростання кількості курців – абсурд чи чудова робота рекламодавців?
15:47
Шкідливість паління і стрімке зростання кількості курців – абсурд чи чудова робота рекламодавців?
Кожного дня звідусіль ми отримуємо купу інформації про шкідливість паління, про пагубну дію тютюну на організм людини про вплив та бачного диму як на самих курців, так і на оточуючих їх людей. Але, незважаючи ні на що, невблаганна статистика говорить, що з кожним роком кількість курців зростає і все більше людей помирає від тютюнової залежності або через хвороби, викликані дією тютюну. Чому ж так? Що змушує українців труїти себе тютюном і захаращувати свої легені «димовою завісою»? Чому красива реклама, пропагуючи нам яскраве, успішне життя з цигарками, важливіша за власне здоров’я?
За даними статистики кожен другий восьмикласник в Україні палить. Так, ще до закінчення школи, палять уже 60% школярів. Ці цифри не просто вражають, а наводять справжнісінький жах! Це ж діти! Це ж наше майбутнє!...Воно і не дивно, адже відомо, що дитячий, ще не до кінця сформований організм з нестійкою психікою найбільше піддається зовнішньому впливу. Кожного дня ми споглядаємо величезні яскраві біг борди, з яких на нас дивляться успішні, красиві люди з цигаркою в зубах і закликом: «Палитимеш ці цигарки-матимеш таке ж яскраве, веселе, гламурне життя, як і у мене!».
У рекламі все це виглядає так солодкувато, так захоплююче…Нас приваблює молода дівчина, яка отримує насолоду від паління і ми тягнемося за цигаркою, в надії отримати свій шматочок насолоди…Або статний, вольовий чоловік, який з упевненістю і мужність крокує по життю, отримуючи від нього все, красиво затискає цигарку в руках і ми тягнемося за цією цигаркою, щоб стати такими ж…Або, дивлячись кіно, бачимо позитивного героя, борця за справедливість і за «мир в усьому світі», елегантно закурюючого цигарку і ми тягнемося за цією цигаркою, наслідуючи його приклад…І хоча більшість з нас розуміє, успіх в житті не залежить від марки цигарок, які ви курите (та і взагалі від того курите ви чи ні) – наша підсвідомість реагує інакше. Люди тягнуться до цигарки в надії, що це допоможе їм стати успішніше, яскравіше, впевненіше, але ж насправді все зовсім навпаки! Мало того, що куріння сигарет не являється естетично красивим видовищем, так це ще й призводить до безлічі хвороб і швидше веде до смерті. Яскравим прикладом цього може слугувати статистика, надана Луганським обласним Центром здоров’я: від автокатастроф одна людина на мільйон помирає кожні 2-3 дні, а від паління – кожні 2-3 години. Тому паління розглядається як найсильніший фактор ризику.
Також відомо, що якщо чоловік почав курити в 15 років, то шанс захворіти на рак легенів збільшується в 24 рази, а якщо в 25 років, то в 5-6 разів. Щорічно рак легенів забирає мільйони життів. Ця найтяжча форма ракового захворювання виникає у курців в 15-20 разів частіше, ніж у тих, хто не має цієї пагубної звички. Ризик розвитку раку ротової порожнини або гортані у курців в 15-16 разів вищий, ніж у некурящих. Також курці частіше страждають від раку підшлункової залози, нирок і сечового міхура.
Хвороби, які викликає паління можна перераховувати ще до безкінечності. Недоліків від паління можна навести масу. Безліч прикладів негативного впливу тютюну на організм як активного, так і пасивного курця наводять жах. Причин покинути палити, або й зовсім не брати до рота цигарок маса і всі вони переконливі і мають вагоме наукове підґрунтя. І, поруч з цим, важко навести хоча б одну причину, щоб почати курити. Так чому ж кількість курців зростає і аудиторія молодшає? Чому креативна і яскрава реклама стає для нас важливішою і вагомішою за власне здоров’я? Чому ми йдемо на повідку і винахідливих рекламодавців? Висновок один: думайте головою і піклуйтесь про власне здоров’я, а не про забезпечення грошима виробників тютюну!
Каріна Кузьменко
Переглядів: 683 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]