Четвер, 02.05.2024, 01:26

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Лютий » 26 » Розум і сумлінність у житті справжнього журналіста
12:50
Розум і сумлінність у житті справжнього журналіста
Володіючи працьовитістю, ми повинні бути наполегливими,

спокійними й уважними, а також маємо стежити за своїми справами,
не надто довіряючи іншим.
Бенджамін Франклін

Журналістика, як на мене, майстерне володіння словом, щоденна наполеглива робота, яка вимагає від працівника ЗМІ образної подачі інформації, точного і оперативного висвітлення подій, підготовки матеріалів, які будуть «смакувати» вибагливій аудиторії. Творчість у журналістиці – це нові образи, втілені у відповідну досконалу форму, руйнування стереотипу, оригінальні думки і погляди на явища дійсності. Сучасний журналіст – неординарна особистість, яка не може обійтися без творчої уяви та інтуїції, якоюсь мірою універсал, здатний швидко схоплювати сутність подій та явищ, встановлювати між ними причиново-наслідкові зв’язки. Нарешті, журналістика вимагає від професіонала постійного фізичного та психологічного напруження, що пов'язане з поїздками, надзвичайними ситуаціями, непередбачуваними подіями.
Журналістика – постійна круговерть, в якій немає місця ледарству та безвідповідальності й кожна секунда потребує зібраності, здатності хапати новину за «хвіст» та вміння відчувати нюхом цікаві, сенсаційні події, це неспинний потік інформації, з якого слід виокремлювати лише головні, найбільш вагомі факти, що і стають наріжним каменем журналістського матеріалу.
Журналістська творчість – це в деякій мірі залежність, що характеризується постійною жагою до пізнання нового, до безперервного спілкування і висловлення власних думок, пристрасть до «пера», яке слугує не тільки механічним засобом графічно-знакової фіксації слів, а є досить дієвою зброєю, що повинна захищати інтереси суспільства.
Виходячи з цього, журналіст в уяві багатьох членів суспільства постає як ідеальний образ, втілення справедливості, чесності, цілеспрямованості, впретості та вміння відстояти не лише власну думку, а, найчастіше, інтереси суспільства. Майстрам слова часто приписують аж занадто ідеальні якості, не враховуючи при цьому, що працівники ЗМІ такі ж люди, і мають право на помилки. Звісно, журналісти мають бути відповідальними, пунктуальними, справжніми інтелектуалами, людьми освіченими, що знаються майже на всьому та почувають себе, як риба у воді, в будь-якій ситуації та з будь-якими співбесідниками. Крім того, неабияку роль в журналістській діяльності відіграє комунікабельність, доброзичливість, вміння справляти позитивне враження на оточуючих. Аби журналісти володіли усіма цими рисами, то вони б дійсно стали інтелектуальною й творчою верхівкою суспільства. Проте, на мою думку, нічого ідеального в цьому світі немає, і не треба себе тішити марними надіями. Я вважаю, що головним для справжнього журналіста є розум та сумлінність, постійне самовдосконалення, працьовитість і робота над собою. Працівники ЗМІ просто не мають права бути байдужими та лінивими. Франклін з цього приводу говорив так : «Лінь робить кожну справу важкою, а працьовитість легкою, і той, хто пізно встає, повинен цілий день бігати і тільки до ночі ледве-ледве закінчить свої справи». Я повністю згодна з цією думкою, і на її підтвердження є напрочуд влучна українська приказка: «Хто рано встає, тому Бог дає».
Отож, пам’ятайте, людині завжди є до чого прагнути, самовдосконаленню немає меж, намагайтеся постійно поповнювати арсенал своїх знань, виховувати в собі відповідального працівника, який старанно та сумлінно виконуватиме безпосередні обов’язки журналіста, при цьому отримуючи від власної творчості неймовірне естетичне задоволення!
Наталія Гончарова
Переглядів: 766 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]