П`ятниця, 19.04.2024, 11:24

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Лютий » 17 » РОЗДУМИ НАД СЕНСОМ ЖИТТЯ
13:58
РОЗДУМИ НАД СЕНСОМ ЖИТТЯ
Прочитавши лист Олега із Вінницької області, надрукований у грудневому номері «Світу молоді», я не зміг залишитися байдужим. Ваш крик душі про нинішнє життя, позбавлене успішності, зіркової блискучості, сіре та буденне з одного боку засмутив, а з іншого - порадував. Засмутив тому, що у молодої людини, яка має бути сповнена сили, наснаги, ентузіазму, відчувається біль, невпевненість у власних силах, розчарування. Зрадів же я тому, що людина, яка у наш час переймається питанням про сенс життя, – це людина із живою душею, і це не може не радувати.
Питання про сенс життя складне і багатогранне. Ми не раз будемо до нього повертатися. Наріжним каменем вашого розуміння сенсу життя є поняття людського щастя. Ви описуєте життя успішних людей, протиставляючи його своєму: вони талановиті, а тому успішні, популярні, багаті; ми, звичайні люди, нічого не зможемо досягти у своєму житті. Для чого ж таке життя? – запитуєте ви. А тепер давайте розбиратися. Подивимося, для прикладу, життя відомих артистів. Слава, популярність, розкіш – усе це невід’ємна частина їхнього зіркового життя. Ми бачимо їх усміхненими, щасливими. Але чи залишаються вони такими там, за лаштунками? Яке життя акторів за кадром? Репетиції, зйомки, концерти, прес-конференції, офіційні заходи. Все життя розписане по секундах. І не забувайте про інтриги, відсутність справжніх друзів, а тому - постійна маска на обличчі, лицемірство, гра. А інакше не виживеш – розтопчуть. Також потрібно додати абсолютну відсутність особистого життя. Кожна зірка знаходиться під уважним «прицілом» журналістів. Мало того, що з родиною актор практично не бачиться, так ще й ті хвилини, які він проводить у колі сім’ї, потрапляють на шпальти газет. То скажіть мені, чи можна назвати таке життя щасливим? Але нас змушують бачити щастя саме таким. Яке ж воно насправді? Християнство протягом багатьох століть дає відповідь на запитання життям сотень святих. У пустелях, печерах, лісних хащах, практично без одягу і їжі, позбавлені усіх принад сучасного світу, вони були найщасливішими людьми на землі. Сенсом їхнього життя було живе спілкування з Богом. Християнське розуміння щастя – абсолютна протилежність загальноприйнятому. Скарби потрібно збирати на небі, а не на землі, адже все на землі тлінне, як і сама людина. А значить, потрібно дбати про нетлінне – духовне, яке після смерті тілесної дозволить перебувати у вічній радості в оселях Отця нашого Небесного. Як і дві тисячі років тому, слова Євангелії попереджають нас, вказуючи вірний «напрямок» нашого життя: «Яка бо користь людині, якщо вона здобуде увесь світ, а душу свою занапастить? Або що дасть людина взамін за душу свою?»
Ми ще не раз повертатимемося до піднятої теми, намагаючись якнайповніше розкрити її, розглядаючи з різних сторін. Хто ж хоче отримати більш ґрунтовні відповіді, - запрошую зустрітися віч-на-віч.
З повагою о. Олександр Горай

Фото О.Вакуленка
Переглядів: 1523 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]