Четвер, 25.04.2024, 17:17

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Червень » 29 » Погляд на сучасну школу, вчителів
09:00
Погляд на сучасну школу, вчителів
У наш час школи та вчителі певною мірою відрізняються від тих, які були за часів наших дідусів та бабусь. З кожним днем наука досягає все вищого і вищого рівня. Щодня вчені відкривають нові винаходи. На сьогодні майже кожна школа забезпечена комп’ютерними класами та Інтернетом. Та чи приносить це якусь користь для школярів? Тепер їм не доводиться проводити час за підручниками у пошуці потрібного матеріалу. Навіщо? Адже зараз можна ввести в Google будь- яке питання, яке тебе цікавить. Зачекали декілька секунд - і все готово, ціла енциклопедія перед тобою. Все це, звісно, добре, але ж як школяр буде вдосконалювати свої знання, коли все робиться за нього.
Уже давно минули ті часи, коли бібліотеки були переповнені і стояли великі черги людей, щоб дістати бажану книгу. Тепер взагалі рідко побачиш школяра, який би після уроків поспішав до бібліотеки. Сучасне навчання негативно відображається на учнях. Замість зайвого уроку інформатики, можна було б сходити на якусь екскурсію, чи відвідати історичний музей. Так і цікавіше, та й учень побачить все на власні очі.
Така комп’ютеризація навчальних закладів на практиці показує, що школи перетворюються на заклади самонавчання, а вчителям залишається стежити лише за тим, щоб діти проходили тільки навчальну програму, а не займалися комп’ютерними іграми або не «мандрували» по інших сайтах в Інтернеті.
Такі нововведення в навчальну програму ще можна якось пережити, а от теперішні електронні ЗМІ та інформаційні мережі починають зводити до нуля всі зусилля школи зі збереження певного рівня освіти. На сьогодні йде велике розповсюдження телебачення, яке в першу чергу відучило людей від спілкування, від усних оповідань та сімейного читання книги. В результаті чого люди перестали грамотно спілкуватися між собою та не можуть висловити свої думки. Це свідчить про те, що їхній словниковий запас не поповнюється і в результаті виникають такі проблеми. На нашому телебаченні кожного дня зливають великий потік бруду, криміналу, в ефірі показують фільми порнографічного змісту - і на все це дивиться наша молодь та діти. Адже у шкільному віці дитина найбільше засвоює інформацію. Тому батьки ще дивуються, звідки ж їхнє чадо знає такі речі, які й їм не відомі.
На жаль, ми безсилі в цій ситуації. Адже ніхто не може зупинити розвиток науки. Можливо, через 15 років школи взагалі перестануть існувати і навчання буде проводитися вдома через Інтернет. Ніхто не може цього передбачити.Тому залишається лише жити та навчатися так, як цього вимагає суспільство.
Марина Молдован

Фото М.Максименка
Переглядів: 636 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]