Субота, 18.05.2024, 14:20

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Квітень » 19 » Перлина Смілянського краю
10:36
Перлина Смілянського краю
Я в гостях у милої жінки, яка щедро пригощає чаєм, частує млинцями з варенням та приправляє всю цю смакоту цікавою бесідою. Не часто зустрічала людину, оповіді якої готова була б слухати годинами. Але тут пощастило. Жінка, що приємно усміхається, - це Ніна Василівна Корсунь.

 Відчувається енергетика щирості й добра. Поводжуся невимушено, хоча б, як здавалося, маю трішки ніяковіти у присутності досвідченої, розумної та відомої у місті людини. Якщо запитати у смілян, які цікавляться культурним життям міста, чи знайоме їм це ім’я, то чимало осіб неодмінно пригадає, що бачили чудові картини, або ж читали зворушливі поезії, або ж просто чули про студію образотворчого мистецтва «Перлина», керівником і натхненником якої є Ніна Корсунь. Правду кажуть: якщо людина по-справжньому обдарована, то вона обдарована у всьому. Художниця від Бога, майстриня прозового й поетичного слова, незрівнянний педагог, - це лише ті сторони таланту, які відомі мені й широкому загалу. Ніна Василівна живе за принципом: якщо робиш що-небудь, – роби це добре, якщо працюєш з дітьми, – люби їх усім серцем. Чи це не найкращий девіз для справжньої гармонійної особистості?
Зізнаюся чесно, що ніколи не ставилася до живопису надто серйозно. Полюбляла лише споглядати, але не пропускала його через призму власної душі. Та побачивши неймовірної краси роботи, мимоволі почала придивлятися до найменшого штриха, до кожного сантиметра, де пробіг кольоровий пензлик художниці. І, повірте, милуючись тією красою, зробила для себе висновок, що руки, які це творили, належать істинному митцеві. Хоча Ніна Корсунь відзначає свою майстерність лише на «середньому рівні», сумніви у її обдарованості й талановитості не можуть мати місце. Особисто мені, щоб це зрозуміти, достатньо було глянути на картини з її домашньої колекції. Кожна має власну історію створення, свою легенду і ніби чекає, коли кинеш на неї погляд. А подивившись лиш раз, уже не зможеш відірвати очей: хочеться порвати ланцюги реальності й побігти у той інший, намальований світ, де оживають довгокосі русалки, сміливі амазонки, кружляють у танку різнобарвні квіти й птахи.
Та ще більше мене вразила атмосфера творчості у студії «Перлина». Дітлахи своїми, ще зовсім юними руками тримають кольорові пензлики і виводять ними шедеври під дбайливими поглядом Ніни Корсунь. Хто знає, можливо, колись із цих ще недосвідчених, але таких допитливих маленьких художників виростуть справжні митці?.. Ніна Василівна допоможе їм у цьому, закладе ту основу, від якої зможуть відштовхнутися й піти у доросле творче життя. Сьогодні вони освоюють різноманітні техніки: пастель, гуаш, «батік», акрилові фарби, олію, олівці; копіюють, змальовують з натури, творять з уяви. А вже завтра – стануть студентами образотворчих факультетів найпрестижніших «вишів». Студія «Перлина», окрім роботи з дітьми, займається допрофесійною підготовкою майбутніх абітурієнтів. Більше 50-ти випускників студії на разі навчаються у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка, Харківському державному технічному університеті будівництва і архітектури, Київському національному університеті технології та дизайну, Київському національному університеті культури та мистецтв, Національному авіаційному університеті, Київському національному університеті будівництва й архітектури, Київському державному інституті декоративно-прикладного мистецтва ім. М.Бойчука, Черкаському державному технологічному університеті й коледжі при ньому.
Студія «Перлина» розпочала свою діяльність у Смілянському будинку дітей та юнацтва в січні 1991-го. П’ять років тому отримала звання «Зразкової»; бере участь у різноманітних конкурсах та змаганнях. Зокрема: міських – «Мистецька Шевченкіана» (2009 рік, Надія Трифонова, І місце), «Багатодітна родина» (2008 рік, Ольга Святенко, І місце), «Осіння рапсодія» (2008 рік, Вікторія Бичок, І місце); обласних – «Скарбничка майбуття» (2004 рік, Аліна Осипенко та Вікторія Ободовська перемогли і вибороли поїздку до «Молодої гвардії»), «Люби і знай свій рідний край» (І місце та участь у всеукраїнському турі – Наталія Міщенко, ІІ місце – Марія Євсєєва, ІІІ місце – Анастасія Мельник); всеукраїнських – «Палітра українського слова» (ІІІ місце – Когтюк Владислава, заохочувальні призи – Інеса Бондаренко, Наталія Міщенко). Але найбільше студія «Перлина» пишається досягненнями на міжнародному рівні. Взявши участь у конкурсі малюнків «Сузір’я Будапешту», двоє учнів вибороли призові місця: Надія Трифонова (ІІ місце) та Роман Панченко (ІІ місце); а Ольга Святенко та Вікторія Бичок отримали заохочувальні нагороди.
Досягнення кожного з вихованців студії дбайливо записані У блокноті Ніни Василівни Корсунь. Дуже вона переймається тим, щоб талановитих смілянських дітей знали в Україні, щоб цінували їхні здібності, приймали до найпрестижніших вищих навчальних закладів, щоб їхня життєва доріжка була квітучою і стелилася рівно. А взамін - отримує любов і прихильність маленьких учнів та вдячність від тих, хто все ж таки поєднав своє життя із нелегкою, але неймовірно цікавою і творчою професією художника.
Юля Сабадишина,
м. Сміла
Переглядів: 948 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]