Субота, 27.04.2024, 17:27

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Жовтень » 28 » Неоніла Паньків: «До квітів потрібно ставитися з любов’ю»
15:07
Неоніла Паньків: «До квітів потрібно ставитися з любов’ю»
Флористика як наука почала розвиватися, коли задоволення природних потреб людини поступово почало відходити на задній план суспільного життя. Натомість зростала актуальність таких понять як «естетичність» та «насолода». Професія «флорист» в Україні зареєстрована лише 10 років, хоча квіти були невід’ємним атрибутом нашої культури ще з сивої давнини. Щоб зрозуміти специфіку цього творчого фаху й, у певній мірі, допомогти тим, хто ще не визначився з вибором майбутньої професії, вирішив поспілкуватися з флористом із Бродів Неонілою Паньків.

- Нелю, що таке флористика?
- Мода на квіти, стильні рослинні композиції, оздоблення інтер’єрів почала вимагати професійного підходу до роботи з «живим матеріалом». Тому й виникла флористика – мистецтво комбінування рослин.
- Чим є ця наука особисто для Вас?
- Надзвичайно приємно займатися справою, яка тобі до снаги, і від якої ти отримуєш задоволення. Для мене флористика – це не просто наука чи вид професійної діяльності, а стан душі, це те, без чого просто не уявляю себе.
- Чи кожен може працювати з квітами?
- Як кажуть, у лінивого руки не болять. Тобто, приклавши трохи зусиль, навчитися правильно робити букети, звичайно, можна. Проте, для цього потрібно бути людиною творчою, терпеливою, нестандартно мислити, а також володіти певними практичними навиками з цієї сфери.
- Чи є творчий фах перспективним?
- Останнім часом дипломовані флористи стали досить поширеним явищем.
Справа в тому, що є потреба в таких фахівцях. У нашому житті чимало урочистих подій, свят, ювілеїв, яскравості та незабутнього враження яким може надати дизайнерський витвір флориста. Фах є досить прибутковим, проте влаштуватися на роботу за спеціальністю в наш час досить-таки важко.
- Де Ви здобували освіту?
- Вчилася на факультеті флористики Львівського вищого професійного художнього училища.
- Чи виникали труднощі у процесі навчання на факультеті?
- Для того, щоб навчання приносило задоволення, слід правильно безпомилково визначитися з тим, з чим хочеш пов’язати життя. Зробивши правильний вибір, мені вчитися було анітрохи неважко, навпаки надзвичайно цікаво. Велику роль відігравало й те, що всі лекції безпосередньо стосувалися спеціальності.
- Особа без належної освіти може займатись квітникарством?
- Таких зараз більшість. Звичайно, що може. Якщо тобі блискуче вдається працювати з квітами, навряд чи хтось вимагатиме в тебе диплом.
- Які переваги в людини з належною освітою над некваліфікованим фахівцем?
- Влаштовуючись на роботу, в мене вже були елементарні професійні навики, які здобула в училищі. Людині без спеціальної освіти було б важче в такій ситуації, оскільки всього прийшлося б вчитися з «нуля» безпосередньо у процесі праці.
- Професія суто жіноча, чи зустрічаються в галузі й чоловіки?
- Хибна думка, що квіти – «жіноча справа». Досить часто чоловіки проявляють більшу фантазію, працюючи з різними композиціями, знаходять нестандартні вирішення різноманітних завдань.
- Яке походження квітів, що продаються в магазинах?
- Переважно рослини доставляють до нас з-за кордону, найбільше з Нідерландів. Є підприємства й в Україні, що займаються вирощуванням квітів, проте їх надто мало, щоб повністю забезпечити вітчизняний ринок продукцією.
- Порадьте як фахівець: що треба робити, щоб букет простояв у вазі якнайдовше? 
- Щоб квіти виглядали свіжими якомога довше, за ними потрібно доглядати. Це, перш за все, підрізати стебла на кілька міліметрів щодня. Наступне – це холодна вода у вазі, яку теж потрібно змінювати щодня. Ще важливим фактором є температура в приміщенні, найкраще, щоб в кімнаті було прохолодно. І найважливіше – до квітів треба ставитись з любов’ю.
- Чи правда, що квіти відчувають людську енергетику?
- У людини позитивної, яка живе, керуючись принципами любові та моралі, рослини ростимуть добре. Натомість в конфліктної, злої, постійно чимось незадоволеної особи квіти ростимуть повільно, хворітимуть, а то й взагалі не ростимуть. Вся справа в тому, що так квіти відчувають біополе людини. Тому багато що ще й залежить від того, хто дарує рослини і від чистоти його думок. Тому даруйте квіти від щирого серця, тоді вони ростимуть добре і приноситимуть багато радості й задоволення!

Ігор Слотюк
Переглядів: 769 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]