Неділя, 19.05.2024, 17:27

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Червень » 10 » НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!
12:27
НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!
Останнім часом в Україні склалася загрозлива ситуація із захворюванням на СНІД. Країна і далі лідирує у Європі за темпами поширення ВІЛ-інфекції.
Молоді люди повинні знати, що ВІЛ – це вірус імунодефіциту людини. Імунна система – система організму, що захищає людину від хвороб. Імунодефіцит означає слабкість імунної системи. СНІД – синдром набутого імунного дефіциту. Синдром – це сукупність декількох ознак хвороби. «Набутий» означає, що він не передається спадково, а з’являється через різні обставини.
Проникаючи в організм людини, ВІЛ вражає його імунну систему, внаслідок чого організм не може боротися зі збудниками інших інфекцій. ВІЛ – паразит. Для свого розмноження він використовує ресурси імунних клітин людини, отже – виснажується її імунна система.
ВІЛ передається при народженні дитини від хворої матері, через кров при використанні заражених шприців, за незахищених статевих відносин. Існує ризик зараження при спільному використанні бритв, зубних щіток та манікюрних речей.
ВІЛ не передається через укуси комах, при відвідуванні басейну, чханні, поцілунках, рукостисканні. Щоб бути впевненим у собі, необхідно регулярно проходити тестування і консультації в Центрі профілактики і боротьби зі СНІДом свого міста або в анонімних кабінетах довіри. Якщо результат тесту на ВІЛ – негативний, рекомендується проходити тестування на ВІЛ раз у півроку. За позитивного результату тесту потрібне підтвердження – повторне тестування. Не треба забувати, що у всьому світі від цієї хвороби померло 25 мільйонів людей.
У рамках Всеукраїнської благодійної акції «SOSстарадие (співчуття). Не дай СНІДу шанс!», що організував бізнесмен та меценат Тимофій Нагорний, відбувся фестиваль Соціальної реклами на тему «ВІЛ/СНІД». Перед присутніми, які зібралися у Київському палаці спорту, виступили голова оргкомітетуз питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу й іншим соціально небезпечним хворобам Світлана Черенько, голова UNAIDS (об’єднаної програми ООН з ВІЛ-СНІДу в Україні) Ані Шакарашвілі та директор української організації ЛЖВ (люди, що живуть з ВІЛ) Володимир Жовтяк.
У концерті взяли участь відомі українські виконавці та гурти, а також представники нової хвилі – учасники проекту «Фабрика зірок», серед них – Олександр Пономарьов, Віталій Козловський, Джанго, Євгенія Власова, Лама, АССОЛЬ, Настя Приходько, Паша Лі, дует «Дантес&Олейник», гурти «Торі Джой» та інші.
На благодійному заході наголошувалося, що все залежить від нас, наших знань, стану життя, ставлення до себе і свого здоров’я. Якщо ми не порушуватимемо моральних правил, законів Творця, який створив землю і встановив на ній закони, - у людей усе буде гаразд.
Олександр ВАКУЛЕНКО
Фото автора
Переглядів: 859 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]