П`ятниця, 29.03.2024, 14:58

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 706
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Квітень » 30 » МОЛОДЬ ОБИРАЄ ПЕРСПЕКТИВУ
13:07
МОЛОДЬ ОБИРАЄ ПЕРСПЕКТИВУ
У національному Класифікаторі професій України сотні професій. Більшість з них мають конкретне галузеве призначення. Наприклад, технолог електронних мультимедійних видань зовсім не потрібний на хлібокомбінаті, а посаду механіка рефрижераторних установок (судновий) не знайдеш у штатному розписі меланжевого комбінату тощо. Та зовсім інша справа з професією бухгалтера – не знайдеться жодного суб’єкта підприємницької діяльності в будь-якій галузі діяльності, будь-якої форми власності, де б не користувалися послугами бухгалтера. Тому професія бухгалтера завжди затребувана.
Історичні пам’ятки залишили нам відомості, які дозволяють говорити про те, що зародження бухгалтерії виникло близько шести тисяч років назад. Професія бухгалтера має великий спадок, вона є однією з найбільш давніх професій. Першою посадовою особою, яка отримала звання бухгалтера, був Христофор Штехер, діловод Інсбрукської облікової палати. 13 лютого 1498 р. імператор Священної Римської імперії Максиміліан I видав указ про призначення бухгалтером Інсбрукської рахункової палати Христофора Штекера. Майже на 4 роки раніше, 10 листопада 1494 року, у Венеції було опубліковано працю Луки Пачолі (Luca Pacioli) «Все про арифметику, геометрію і пропорції». Цей день був обраний для відзначення професійного свята - Міжнародного дня бухгалтера. Майже в кожній країні світу встановлено свій національний День бухгалтера.
Підкреслюючи значення бухгалтерського обліку в управлінні господарською діяльністю, німецький вчений-економіст І. Ф. Шерр ще наприкінці XIX століття писав, що "Бухгалтерський облік — непогрішний суддя минулого, необхідний керівник сучасного і надійний консультант майбутнього кожного підприємства".
Робота бухгалтера – це органічне поєднання чесності й відповідальності, передбачливості з логікою, дисциплінованості з ініціативністю, скрупульозності з творчим пошуком. Скільки знаних нами великих людей у свій час поєднали свою долю з бухгалтерським обліком! Головний вчитель Давнього Китаю Конфуцій почав свій життєвий шлях бухгалтером товарного складу. Його ідеї і сьогодні вважаються важливими. Вони містять етичні норми поведінки людини як в особистому житті, та і на роботі. Іоганн Вольфганг Гете вустами свого героя стверджував: «...подвійна бухгалтерія є найтоншим відкриттям лядського інтелекту.» Автори американського підручника з управлінського обліку навіть розпочинають виклад матеріалу такими словами: «Теперішні керівники багатьох компаній (таких як General Motors. Pepsi Co) у минулому були бухгалтерами. Досвід облікової роботи відіграв ключову роль в їхній кар’єрі, бо ці люди завдяки обліку, що охоплює всі служби підприємства, були тісно пов’язані з оперативним плануванням та контролем». Джон Рокфеллер (1839—1937) – американський бізнесмен і мультимілліонер в 16 років закінчив трьохмісячні бухгалтерські курси. Аллен Карр ( 1934 - 2006), чиї книги сьогодні мають шалену популярність («Легкий спосіб кинути курити», «Легкий спосіб скинути вагу») - в 1958 році отримав диплом бухгалтера. Такий список містить сотні відомих людей.
В Україні до 90-х років праця бухгалтера не оцінювалась належним чином: це була мало престижна і невисокооплачувана робота. Але з кожним роком популярність цієї професії зростає: сучасні юнаки та юнки розуміють, що в цивілізованому світі не може бути забагато людей з юридичною та економічно освітою, в якій би галузі народного господарства вони не працювали. Молодь обирає логіку сучасного ринкового господарства, основи захисту своїх прав і гідності, перспективну освіту для розуміння та організації власного бізнесу. Сучасна молодь стала більш практичною, залишивши романтичність інших професій на вибір тим, хто не вміє реально мислити; тим, хто боїться відповідальності; тим, хто вірить в безвідсотковий кредит; тим, хто чекає на державне соціальне забезпечення в старості…
Випускники зі спеціальності «Бухгалтерський облік» працюють на посадах обліковця, бухгалтера, ревізора, економіста, фінансиста на підприємствах всіх форм власності, виконуючи важливу функцію ефективного управління виробничими і комерційними структурами, контролю за раціональним використанням матеріальних, фінансових і трудових ресурсів з метою досягнення комерційного успіху і виконання фінансових обов’язків перед державою. А хто може уявити сьогодні бухгалтера без знання комп’ютера? На підприємстві бухгалтер має справу не тільки з веденням бухгалтерського обліку. Він бере активну участь у підготовці альтернативних варіантів прийняття управлінських рішень з розроблення стратегії розвитку суб’єкта господарювання. Та нинішній керівник ні кроку не здатен ступити без узгодження своїх дій із бухгалтером, досвідченою людиною, яка вміє творчо вирішити проблеми, породжені складністю та великим обсягом облікової інформації. Найбільш завзяті представники цієї цікавої професії, постійно підвищуючи свою кваліфікацію, рано чи пізно стають аудиторами, фінансовими директорами, директорами з економіки та фінансів, або відкривають власний бізнес - аудиторську чи консалтингову фірму.
Сьогодні деякі молоді люди часто свідомо обирають професію бухгалтера, наперед знаючи що не сидітимуть десь в бухгалтерії. Розумна молодь знає, що для започаткування власної справи знання основ обліку господарських процесів, оподаткування діяльності та юридичного супроводу є найважливішою умовою успішного майбутнього, умовою своєї затребуваності, умовою впевненості щодо самореалізації та розвитку.

Надія Романівна Тимків, викладач Надвірнянського
коледжу Національного транспортного університету
Переглядів: 1259 | Додав: sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]