Четвер, 25.04.2024, 22:44

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Серпень » 8 » Коли на рушничок стати, аби на вік друга мати…
10:52
Коли на рушничок стати, аби на вік друга мати…
Романтичні літні вечори, напоєні солодким медовим вином та ароматом стиглих яблук, завжди навіюють думки про чарівне та неповторне почуття – кохання. Мабуть, одним із найбільших див у житті людини є саме той феєрверк відчуттів та душевних поривань, які викликає у нас дорога серцю людина. Як пояснити це неземне почуття, що зачіпає кожну душевну струну та наспівує ніжну мелодію серцю, не може сказати ніхто! Можливо й справді шлюби укладаються на небесах ?! Життя підтверджує, що це не просто красиві слова. Все у цьому світі має свої корені та першопричини: якась незрима сила підштовхує людей один до одного і щось таємниче змушує їх спалювати мости. Чимало пар останнім часом звертаються до астрологів із запитаннями: «Коли краще одружуватися?» або «Коли краще виходити заміж?». І це неспроста. Важливу роль в житті людини відіграє правильний вибір дати для одруження. А в умовах збільшенн кількості розлучень не лише у нашій країні, а й в усьому світі – такі, здавалося б, дрібниці набувають все більшої актуальності.
У народі говорять: «обирай не тільки підходящого партнера, але також і відповідний день для самого одруження» . Звичайно, дата для одруження не є запорукою щасливого подружнього життя, однак вдала шлюбна церемонія є першим кроком до створення гармонії у власній родині. Гороскоп моменту реєстрації впливає на майбутні відносини подружжя. Основними критеріями для вибору дати весілля є: рік, місяць, день та час запланованого заходу.
Сучасні молодята впевнені, що справляти весілля у високосний рік означає приректи свій шлюб на розвал. Практика дійсно показує, що високосний рік для багатьох людей є досить важким, спостерігається збільшення смертності та конфліктності. Проте, якщо звернутися до історії, можна побачити зовсім іншу картину. Справді, раз на чотири роки молоді люди не тривожили свах, і в будинку батьків нареченої не було святкової метушні. Але це зовсім не означає, що закохані не могли вінчатися. Фактом є те, що свататися ходили ... дівчата. Виявляється, високосний рік був роком наречених, які могли самі обрати собі нареченого! Причому, лише у деяких випадках могли відмовити нареченій в сватанні, але згадок про них не збереглося.
Неабияку роль для молодят відіграє і вибір дня весілля – дня, з якого починається відлік спільного подружнього життя. Згідно з народним календарем, союз, укладений у січні, не буде міцним: дівчина рано може стати вдовою. Здавна молоді люди не прагнули цього місяця гуляти весілля, кажучи, що "у січні вовки одружуються".
Лютий є одним з найбільш сприятливих місяців для укладення шлюбу. Сімейна пара буде жити щасливо в любові і достатку. Союз буде міцним і тривалим. Про березнь здавна називали місяцем-розлучником. Молодята дуже скоро залишали рідний дім, а діти їх росли на чужині.
Квітень дуже непередбачуваний місяць. Життя новоспеченої сім'ї, створеної в цьому місяці, подібне руху гойдалки: то злети, то падіння. Часті зміни настроїв в сім'ї від любові та миру до ненависті і непорозуміння. Як співається в одній пісні, «Найголовніше – погода в домі …».
Так от погода в будинку у цьому випадку буде віддзеркаленням реальної непередбачуваної квітневої погоди. Подружжю нудьгувати не доведеться. Необхідно багато витримки і терпіння.
Кажуть, що, хто в травні одружується, вік маятися буде. Прикмети та звичаї йдуть від дідів – прадідів. Здавна травень, поряд із серпнем, був основним місяцем для польових робіт. Ось і робіть висновки.
Червень – прекрасний час для створення родини. Весільні урочистості відрізнялися багатством та особливими бенкетами. Сімейне життя молодят називали медовим. Вважалося, що життя молодих буде в достатку, наповнене радістю, любв’ю і щастям.
Замислюєтеся над варіантом місяця липня? Так, нудьгувати молодятам, що створили сім'ю в цьому літньому місяці, не доведеться: буде Вам і солодко, і гірко, і ще різноманітні смакові відтінки, проте аж ніяк не нудно. Союз, народжений у серпні, буде неодмінно гармонійним. Панує гармонія в сім'ї, підтримка подружжя, взаєморозуміння, а також теплі відносини між батьками і дітьми.
Вересень вважався одним з найбільш сприятливих місяців для укладення шлюбу. Сім'я крокуватиме дорогою життя з девізом надійності, стабільності і миру.
А от одружившись у жовтні, стабільності очікувати не варто. Життя молодят не здавалося медом. Молодим доводилося скуштувати чимало негараздів на своєму шляху. Ставши на весільний рушничок у листопаді, варто було очікувати і достатку, і матеріального благополуччя. Як говориться, дім – повна чаша.
Створюючи сім'ю у грудні, молодята очікували міцну сім'ю, в якій панує гармонія, ніжність і любов. А більше ж нічого не треба для щастя …
Обираючи місяць весільного свята, звісно, можна керуватися прадавніми повір’ями та дотримуватися дідівських звичаїв і традицій. Однак, не слід забувати про те, що шлюб – це не лише дата народження сім’ї чи алгоритм обов’язкових дій, перш за все, це поєднання двох життєвих стежин у єдину дорогу, сплетіння двох доль, злиття споріднених душ, тому головне, щоб молодята кохали одне одного, тоді і їхнє подружнє життя буде солодке та щасливе!
Наталія Гончарова
Переглядів: 996 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]