П`ятниця, 29.03.2024, 02:32

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 706
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Липень » 11 » Янголи-охоронці людських душ
14:26
Янголи-охоронці людських душ
Тонка павутина буденності часто перетворюється на заплутане кубло несподіваних зустрічей, вигідних знайомств, нескінченного списку обов’язків та сотень тисяч «мушу». Люди снують в цій павутині, немов мурахи, все поспішаючи зіткати з кольорових ниток власне щастя. У вічній суєті, у світі нерозберихи і болю, у хвилини радості та миті чорного смутку, ба навіть у моменти повного відчаю людині не дозволяє впасти на коліна, схилитися під тягарем невдач та обставин, вірний друг, помічник і наставник.
Хто такі друзі? Корисливі лицеміри чи янголи-охоронці, напівбожества чи поріддя пекла? Друг – це світлий промінь добра в темряві брехні, зрадництва і невдач, це споріднена душа, яка нагадує невеличку торбиночку, наповнену діамантами щирості, вірності, любові, це людина, яка здатна покласти на жертовник власне щастя заради блага близьких і рідних. Однак і друзі бувають різні: веселі й розважливі, серйозні і вітряні, впевнені в собі й несміливі, забіяки і слабкодухи, лідери і невдахи. Справжні друзі – то невеличка ниточка, яка піднімає тебе з океану бруду, соломинка, що рятує в біді, яскрава зірка, яка веде крізь роки і перешкоди, надійне плече і любляче серце. В очах друзів завжди можна побачити майже невловимий проблиск останньої надії і вічної віри, відчути пульс терпіння і зачерпнути життєдайної водиці із джерела наснаги.
Друзі, наче квіти: їх не може бути занадто багато, бо в сірій масі вони втрачають свою неповторність і вагомість. Друзі далеко не ідеальні, просто ми любимо, поважаємо і цінуємо їх навіть за недоліки. Й справді, лише близькі, можна сказати рідні люди, можуть розгледіти за темними кулісами недоліків чарівний і неповторний ансамбль переваг.
На мою думку, друг не стільки пізнається в біді, як виявляє, як-то кажуть «істинне обличчя арійця», в хвилини неймовірної радості, везіння, а то й слави своєї спорідненої душі. Так-так, саме у ту мить, коли товариш досягає найвищих вершин стає зрозуміло хто є справжнім другом, хто лише привласнює собі цей статус, а хто і взагалі не намагається робити вигляд «милого лицеміра» просто тихенько ненавидить вас за успіхи та інколи, як це не парадосксально, і за невадачі. Я вважаю, що вміння розділити з другом біду, загоїти його рани та по-справжньому порадіти за нього, тріумфуючи в сто разів більше, ніж сам володар небесного подарунку є найважливішими та найщирішими виявами істинної дружби. І будь-які слова в цей момент зайві, досить погляду, в якому грають іскри ейфорії від насолоди не власної удачі (що дуже важливо), а везіння друга. На превеликий жаль, такі друзі, наче якась рідкісна порода собак, зустрічаються, мушу сказати, не так вже і часто. Тому, якщо доля зробила вам подібний подарунок, цінуйте його і бережіть, намагайтеся, щоб щирість ваших відносин була взаємною.
Наталія Гончарова

Фото Світлани Довгенко
Переглядів: 916 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]