П`ятниця, 19.04.2024, 21:14

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Грудень » 21 » «Як церква ставиться до мюзиклу «Ісус Христос – супер-зірка»?
09:44
«Як церква ставиться до мюзиклу «Ісус Христос – супер-зірка»?
«Як церква ставиться до мюзиклу «Ісус Христос – супер-зірка», а також до інших подібних пісень і фільмів?»
Наталія, Луганська обл.
На запитання відповідає диякон Олександр Горай, м. Полтава:
- Перед тим, як дізнатися позицію Церкви по відношенню до таких творів мистецтва, потрібно їх детально розглянути. Переглядаючи відгуки слухачів рок-опери «Ісус Христос – суперзірка», я побачив їхнє захоплення музикою, співом артистів.Тексту ж, смисловому наповненню рок-опери приділено дуже мало уваги. Це поширена помилка сьогодення. Багато молоді слухає закордонних рок-виконавців, насолоджуючись стильним (на їхню думку) звучанням і махаючи рукою на текст, який іноді буває відкрито сатанинським. «Нам подобається музика, а до тексту ми не прислухаємося», – кажуть вони. Але якщо ти із задоволенням слухаєш пісню, захоплено повторюючи деякі фрази, - значить цілком погоджуєшся із її змістом. Це закономірно.
Що ж мені не сподобалося у даній рок-опері? «Ми розглядаємо Ісуса не як Бога, але як людину, яка опинилася в потрібний час у потрібному місці», – каже Тім Райс, автор лібрето. Хіба я, як православний християнин, можу з цим погодитися? І такий погляд на Ісуса Христа викладений не у прихованих метафорах чи алегоріях. Ісус із рок-опери – це просто людина, яка користується великою популярністю простого люду, але, водночас, має всі притаманні звичайним людям слабкості. У нього закохана Марія Магдалина. Вона настільки виявляє свої почуття, що Іуда (!) вимушений зробити зауваження Ісусу і Марії, щоб вони не були відвертими на людях. А згадайте крик відчаю Ісуса при великій кількості хворих, а його монолог-протест Богу Отцю. Все це показує нам, що Ісус із рок-опери немає нічого спільного із Господом нашим Ісусом Христом. Збережена канва євангельських подій наповнена зовсім іншим змістом. А як вона нам показана: танцюючий і постійно співаючий Ісус у модних джинсах та його учні – хіпі?! Підсумовують усе останні слова опери, які співає Іуда:
«Скільки вас – вожді, пророки та божества, про основи бізнесу не знали ви. Будь-кого може озолотити божественний дар, потрібно лише добавити солідний бренд і грамотний піар. Ось і виходить, що у тебе вірив я недарма – навіть твоя смерть стане розкрученим товаром.»
А тепер скажіть мені, чи може християнин погодитись із таким трактуванням євангельських подій? То як до цього має відноситися Церква? На жаль, популярність таких і подібних творів мистецтва показує нам сучасний стан віри. Адже якщо людина дорожить образом Господа, показаним нам у Євангелії, то вона з обуренням буде протестувати при будь-якому його спотворенню.
Переглядів: 729 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]