П`ятниця, 19.04.2024, 11:07

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Жовтень » 10 » ГРА, ЩО ОБ’ЄДНУЄ РОЗУМНІ ГОЛОВИ І НЕВГАМОВНІ СЕРЦЯ
14:00
ГРА, ЩО ОБ’ЄДНУЄ РОЗУМНІ ГОЛОВИ І НЕВГАМОВНІ СЕРЦЯ
- Романе, як давно вирішив для себе, що КВК – це саме твоє?
- Це я усвідомив, як тільки почав грати. Відразу сподобалося, та і сцену люблю з дитинства. Звичайно, те, що робив спочатку, важко було назвати КВК: тоді це були перші спроби розсмішити глядача. Часто брали чужі жарти, оформляли і показували. Як зараз уже розумію - тоді ми не відчували, що таке справжня гра.
- Напевно, кожна команда має свою історію. Яка історія у команди «Гуляй-Поле»?
- Історія доволі складна, як, напевно, і в кожної команди. Назві «Гуляй-Поле» - близько півроку, а нашому основному складу (більшості) - близько трьох років. Усе почалося, коли ми разом вступили до Смілянського технікуму харчових технологій і почали навчатися в одній групі. Тоді вперше побачили виступ збірної команди технікуму, що нам надзвичайно сподобалось. І як тільки старший склад збірної випустився - ми взялися за роботу. Під назвою «Смело, товарищи, в ногу!» двічі їздили на Всеукраїнський фестиваль команд КВК «Жарт-птиця» у смт. Затока Одеської області. Перший раз зайняли IV місце, а другий – III місце. Брали участь у сезонах «Кубку Веселого Народу» та «Кубку КВК України», що проводить Асоціація КВК України. За два роки зрозуміли свої основні помилки та багато чого дізналися нового. Прийшов час нашого випуску з технікуму, а кидати КВК ніхто не хотів - тож ми створили збірну міста і назвалися «Гуляй-Поле». Під цією назвою успішно виступили на фестивалі Черкаської ліги КВК. Також нас запросили на фестиваль Кременчуцької ліги, де відібрали в сезон. Там же ми зайняли І місце в чвертьфіналі й очікуємо на півфінал, що відбудеться у жовтні. Потім ми вирішили спробувати щастя у Києві й поїхали на фестиваль Відкритої Київської Ліги КВК «ОТКЛіК». Аналогічно Кременчуку, очікуємо на півфінал.
- Як воно: поєднувати КВК і навчання? Виникають якісь складнощі?
- Це нелегке питання. В кого як. Якщо говорити про себе, то часто мав накладки та нехватку часу на навчання. Але ж без КВК навчання стає зовсім сірим...
- З якими труднощами зазвичай зустрічаються молоді й ще недосвідчені команди?
- Ми спочатку відчували фінансові труднощі. Найважче - знайти спонсора, і довести йому, що КВК - це добре. Ще дуже важливою є підтримка батьків. Вони часто не розуміють сенсу цього всього і доводять, що варто лише навчатися. Треба вміти і їм роз’яснити, а це часто буває важче, ніж зі спонсором. Також непросто навчитися робити смішне: якщо команда робить своє і розуміє, що це не смішно, - вона починає брати чуже. Майже всі так і роблять перші кроки. Але, не вміючи створювати смішне, - не зможеш і розсмішити. Тому раджу всім початківцям писати свої жарти. Навіть, якщо вони не смішні, – пробуйте: все одно колись прийде час і для смішних.
- Існують команди, яких уже можна вважати «ветеранами» гумору. Чи є серед них такі, на котрих намагаєтеся рівнятися?
- З ветеранів?.. Ну, я б їх ветеранами не називав, це просто гравці з великим досвідом, і їхні виступи приємно дивитися. Це такі команди як «Бомба», «Сега Мега Драйв 16 Бит»... та, напевно, і все. Звичайно, є ще чимало смішних та креативних команд, але особисто мені вони подобаються менше.
- Чи складно сьогодні бути оригінальним у КВК? Як часто стикаєтеся з таким явищем як плагіат?
- На більш високих сходинках «оригінальні» конкуренти перемагають. Кожна команда намагається створити щось нове, щоб запам’ятатися глядачу. Таке явище як плагіат у КВК - це найгірше, що може трапитися з командою. Якщо для початківців це пробачається, то для команд, які давно грають, плагіат означає початок кінця. Мушу зізнатися: бувало, що матеріал команди «Гуляй-Поле» деякі інші команди видавали за свій. Це водночас і приємно, тому що наше оцінили і вважають смішнішим, ніж своє, але це є і погано, бо люди, які беруть результат твоєї розумової праці, зводять його нанівець.
- Яким ти бачиш КВК через 50, 100 років? Як вважаєш, він продовжуватиме існувати?
- Майбутнє КВК залежить від телетрансляцій ігор. Тому що саме це є основним аспектом цікавості глядача до гри. Я переконаний, що КВК існуватиме. Можливо, він переродиться в дещо інше, адже з року в рік команд стає все більше, і кожна претендує на звання оригінальної, а це важко.
- Чи існує таке поняття, як справжня КВКська дружба?
- Я б сказав, що це навіть більше, ніж дружба. Не дарма КВК - це клуб. Сюди входять лише веселі та цікаві люди. Команда «Гуляй-Поле» вважає за друзів фактично всіх, з ким хоча б раз грала. Команди виручають одна одну у складних ситуаціях, допомагають, як можуть. Навіть між конкурентами у грі, в більшості випадків, існує надзвичайна дружність. І це прекрасно!
Юлія Сабадишина
Переглядів: 744 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]