Понеділок, 20.05.2024, 16:47

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 17 » ФАЙНЕ МІСТО ТЕРНОПІЛЬ ЧЕКАЄ НА ТЕБЕ
10:41
ФАЙНЕ МІСТО ТЕРНОПІЛЬ ЧЕКАЄ НА ТЕБЕ
Як зазвичай організовуються студентські екскурсії? А дуже просто: хтось забажав кудись поїхати, згодом поділився своєю ідеєю з друзями, отримав підтримку… і от уже знайшовся цілий гурт людей, які готові провести вільний час разом, шукаючи щось цікаве та відкриваючи нові небачені кордони перед собою. Так і ми якось у жовтні вирішили завітати до Тернополя. Чому обрали саме це місто? По-перше, від Львова туди добиратися лише дві-три години поїздом. А по-друге, дуже вже хотілося дізнатися, чи правду кажуть, що Львів і Тернопіль одночасно дуже подібні і кардинально різні.
Щойно прибули на залізничний вокзал міста, одразу ж почули гучну музику, що лунала із радіоприймачів. Кажуть, тут, на вокзалі, завжди звучить гарна українська музика. Це і є своєрідною візитною карткою міста.
Перше, куди подалися, - це славетний Збаразький замок, що за півгодини їзди від Тернополя. Історія замку береже в собі чимало таємниць, блискавичних перемог і ганебних поразок. Сьогодні це місце, що входить до заповідника «Замки Тернопільщини», перетворено на своєрідну арт-галерею. Експонатів безліч, тому вони частенько оновлюються. Нам пощастило відвідати чудові тематичні виставки: сакрального мистецтва, живопису, різьби по дереву, вишивки та багато інших.
Нині залишилися справжніми лише мури, мури такого дивовижно-гарного і пишного колись замку у Збаражі, саме в ньому відбувалися переговори щодо утворення козацької держави Гетьманщини у часи повстання під проводом Богдана Хмельницького. Споглядаючи ці майже вічні непорушні мури, мимоволі відчуваєш дотик історії, її присутність, її подих за спиною.
Час непомітно минав, а нам уже не терпілося потрапити до центральної частини міста Тернополя. І от ми вже тут. Вузенькі вулички, безліч відпочиваючих на площі біля Будинку культури ім. Шевченка, сила-силенна голубів і дітвори, що годує цих голубів прямо з рук, зовсім не боячись, що боляче клюне за пальчик. І знову музика, що дзвінко переливається на декілька кварталів. Пісні сучасні і пісні давні, пісні дещо забуті і ті, які чула хіба що від мами десь-колись у дитинстві. Але то для мене вони забуті… Тут вони живі, адже їх наспівує он той семирічний хлопчик, що так впевнено крокує поблизу фонтану.
Але кажуть, що центр – то ще так, а от справжня перлина міста – це Тернопільський став і острів Кохання на ньому. Це й справді чудесне місце! Дивовижна панорама відкриває свої обійми перед тобою. Особливо гарно, коли заходить сонце… Споглядаю усю цю красу і міркую: як би чудово було залишитися тут на тиждень, або навіть на місяць, обходити кожну вулицю, познайомитися особисто з кожною будівлею, адже Тернопіль – дійсно файне місто, яке варте того, щоб зупинитися тут надовго.
Юля Сабадишина,
м. Львів.


Фото автора.
Переглядів: 862 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]