П`ятниця, 29.03.2024, 02:58

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 706
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Червень » 20 » Чорно-білий стяг життя на кольоровому тлі або Як покращити власний настрій?
10:54
Чорно-білий стяг життя на кольоровому тлі або Як покращити власний настрій?
Сірі будні, обплетені паутиною байдужості оточуючих та одноманітністю алгоритму дій, часто-густо затягують у свої пригнічені тенета. Саме в цій пастці людина почуває себе самотньою та нікому не потрібною, а власне життя- безглуздою дурницею, не вартою навіть макового зернятка. Говорячи простою мовою, з маленького зерна хандри виростає паросток депресії, що засмічує людське життя, немов бур’ян чисте пшеничне поле. Чого гріха таїти, у кожного з нас хоча б раз в житті була депресія, чи натяк на щось подібне. Причини виникнення депресивного стану в людини різні, проте однозначно, можна стверджувати те, що вона негативно впливає як на психічне, так і на фізичне здоров’я.
Право на поганий настрій, як його тепер часто називають «хандру» має кожен. Проте, коли хандра переростає у щось більше, то необхідно зауматися над тим, як подолати стан пригніченості і байдужості. Якщо ви не може здолати сум, пасивні, невпевнені в собі, втрачаєте інтерес до життя, якщо від найменшого навантаження (фізичного чи психологічного) зникають і сон, і апетит, то це все ж таки депресія. І тут треба дуже вчасно її розпізнати, позаяк депресія схильна до повернення, а кожний наступний депресивний епізод зазвичай перебігає важче за попередній. Згідно зі світовою статистикою, п’ятнадцять нелікованих або неправильно лікованих депресій зі ста закінчуються суїцидом.
Як стверджують психотерапевти депресія починається непомітно — з того, що з’являється постійна втома, слабкість. А якщо людину запитати, від чого вона втомилася, то конкретно й не відповість. Трапляється так, що причиною депресії є якась конкретна ситуація: смерть близької людини, травма, сімейна зрада, втрата роботи та ін. Але в питомій вазі такі випадки дуже рідко спричинюють депресію. Основною причиною її виникнення є внутрішній конфлікт людини із собою. Важливо усвідомлювати, що депресія —це не просто поганий настрій, а ознака слабості, провини. І намагання чимось зарадити собі, аби скоригувати настрій не дає жодного ефекту. Навіть навпаки, це призводить до дисгармонії, зниження працездатності, до конфліктних взаємин — як у сім’ї, так і на роботі... Депресія може тривати роками! Більше того, спеціалісти характеризують депресію як сезонне захворювання, яке загострюється восени і навесні.
Найбільш несприятливою для здоров’я є суто особиста депресія, що пов’язана із внутрішнім світом людини, її власним життєвим пошуком та душевною рівновагою. Причиною цього захворювання можуть бути звичайні сумніви в правильності свого вибору або обраного шляху, незначущість або неефективність тих прийнятих рішень, нерозуміння самого себе і так далі.
Лікування цього виду депресії складне, самостійне, і вимагає багатосил і часу. Але подолавши її ви зможете стати мудрішими у власних силах. Якщо ви не можете розібратися в собі, для початку оцініть, чи готові ви до цього зараз, може поки що рано, і варто продовжувати безтурботне життя?!. Не бійтеся відкласти на потім, краще зрозуміти себе тоді, коли буде бажання та необхідна життєва мудрість. Обмірковуйте, зважуйте, шукайте ... і головне зрозумійте, пошуки - це не депресія, і коли ви це зрозумієте - вам стане справді легше. Адже той хто шукає - розвивається. І не варто вважати це розгубленостю та нездатністю зрозуміти самого себе!
Ніколи не забувайте про неповторність людської особистості та унікальність шансу наслодитися усіма життєвими барвами, спіймати птаха щастя і веселку радості. Будьте завжди у чудовому настрої та даруйте його іншим, посміхніться усьому світу і вам обов’язково посміхнуться у відповідь!
Наталія Гончарова
Фото С. Довгенко
Переглядів: 819 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]