Понеділок, 20.05.2024, 14:02

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Вересень » 16 » ЧОМУ МИ СТАЄМО БАЙДУЖИМИ ОДИН ДО ОДНОГО?
11:53
ЧОМУ МИ СТАЄМО БАЙДУЖИМИ ОДИН ДО ОДНОГО?
Одного дня ви раптом усвідомлюєте, що ваші стосунки безнадійно потьмяніли, немов вичерпали себе. У них чогось катастрофічно не вистачає. Випарувалося кудись хвилююче відчуття взаємного тяжіння, коли ви готові були віддати півжиття за кожну мить поряд з коханою людиною. Не захоплюють слова, буденними стали дотики... Вам усе частіше і частіше потрібні якісь додаткові стимули, які б повернули стан захопленості.
І ви підсвідомо шукаєте ці стресові моменти, які вкидають у вашу кров частку адреналіну і створюють ілюзію безперервної ейфорії кохання. Як? Сваритеся і миритеся... Провокуєте і канючите, вигадуєте нові зигзаги і повороти, щоб увесь час «штормило», щоб, «як на вулкані».
Сторінки популярних видань переповнені численними порадами про те, як повернути кохання, як освіжити почуття, як підтримувати постійний високий тонус стосунків. І ми дружно моделюємо своє тіло, удосконалюємо «ігри», шліфуємо слова, оволодіваємо таємницями сексуальних взаємодій аж до групового сексу, тільки щоб повернути собі стабільність «високого загострення пристрастей». Адже інакше нецікаво, буденно...
Але вдається не завжди... Тому що вічне свято життя – це лише чергова ілюзія нашої уяви. Нічого вічного на світі не існує.
А ви ніколи не замислювалися над тим, що наше прагнення відновити моменти щастя в тому варіанті, який уже назавжди зник, - це атавізм? Що минуле вже пішло і, на жаль, ніколи не повториться?
Але в думках чіпляючись за нього, ми, самі того не помічаючи, перекриваємо можливість надходження в наше життя абсолютно інших, нових вражень, які можуть опинитися набагато яскравішими, ніж перші моменти нашої закоханості.
Чому нам стає нудно один з одним?
Тому що ми – у полоні своїх перших вражень...
«Ти так змінився... ти став зовсім іншим... я розчарувалася в тобі...», - як безглуздо, вдумайтеся, це звучить на тлі того, що людина не може зупинитися у своєму розвитку ні на мить. Він постійно, щомиті змінюється в ту або іншу сторону. Так само, втім, як і ви самі. І пред’являти до нього нездійсненні вимоги, щоб він завжди залишався таким же, як у перший момент нашої зустрічі, - не можна. Тому що це у принципі неможливо!
І не він винен у тому, що змінився... Це ви винні, що не змогли прийняти його змін, назавжди закарбувавши у своїй свідомості статичний образ своєї першої закоханості.
Саме тоді, коли вас охопило любовне осяяння і ви раптом зрозуміли, що це ВІН (вона), саме у цей момент у вашому мозку коротнуло і зупинилося, відобразилося, як еталон, нерухоме зображення вашого коханого. Як мертвий знімок однієї єдиної миті. І вам невтямки, що вже наступної секунди ваш коханий став іншим.
Важко вам це прийняти? Звичайно, важко, тому що вимагає додаткових зусиль. Легко схопити зовнішню оболонку, вона міняється значно повільніше, непомітніше, причепитися до неї і носити, як компас по життю, переводячи себе.
Жінка потовщала, постаріла, влізла в хатні капці, чоловік обріс, відростив черевце, облисів – і чарівний образ, намальований в уяві, розсипався подібно до крихкого карткового будиночка. І все, немає більше ні кохання, ні прихи-

льності, ні бажання... Дуже швидко змінилася оболонка, яка підтримувала ілюзії в тонусі.
«Що робить з людьми час...», - сказав би герой Басилашвілі з «Службового роману». Констатуючи те, як ми чіпляємося за неіснуючу постійність.
У принципі, саме цим практично всі ми і займаємося впродовж свого життя. Одні висувають вимоги, щоб хтось відповідав їх очікуванням, інші ці очікування щодуху прагнуть виправдати, ламаючи себе і вивертаючи навиворіт власну душу. А фінал усім відомий... Практично всім... Тому що слово «розлучення» в тому або іншому значенні стало майже обов’язковим атрибутом долі будь-якої сучасної людини.
Я пропоную вам абсолютно інший погляд на ваші взаємини, який ні від чого не застраховує, але і ні до чого не прив’язує. Це шлях вільного від очікувань легкого і розкріпаченого сприйняття життя, коли ти готовий до будь-яких варіантів, коли кожна мить твого життя, немов біла дошка чистого незаплямованого подчуття, до межі вбирає нові враження і наповнює їх неповторним і глибоким сенсом саме зараз. Ні раніше, ні пізніше, без минулого і майбутнього, без етикеток і очікувань, без міркувань і фантастичних проектів. Так, як апріорі, по суті, відбувається цю секунду.
І не важливо, що далі й чим усе закінчиться, так само, як і байдуже, що було у минулому.
Відразу скажу, що таке світосприйняття – нелегка справа. Тому що наша свідомість звикла до інших аспектів існування життя. Воно отруєне стереотипами, впливами, думками.
Чи замислювалися ви, як багато по-справжньому прекрасних насичених моментів життя ми втратили через свою прихильність до еталонів?
• Ми постійно порівнюємо і втрачаємо первозданність почуттів і відчуттів.
• Ми даємо оцінки і тим самим знецінюємо неповторні, унікальні хвилини свого життя.
• Ми прогнозуємо і в результаті розчаровуємося.
• Ми згадуємо і застряємо у минулому.
• Ми підлаштовуємося під чужі вимоги і забуваємо про свою індивідуальність.
Людина не може бути щасливою, виконуючи чужу роль і вбираючись у чужий одяг. Мені здається, що вона прийшла у цей світ саме для того, щоб знайти СВОЄ місце. Свою індивідуальність, свій шлях, своє кохання, своє щастя. Але для цього їй необхідна свобода. Від самої себе, від своїх очікувань, від страху, який сковує її ініціативу і примушує робити не те, чого жадає душа, а те, чого чекає її ЕГО.
«Тож як бути із стосунками, що дали тріщину, з нашою розчарованістю один в одному?» - запитаєте ви, дочитавши статтю до кінця і не знайшовши відповідей на питання, що мучать вас.
Та нічого не робити! Просто проживати їх як етап свого життя. Проживати на «повну» саме так, як вони відбуваються в даний момент.
Вам стало нудно – нудьгуйте. Ви розчарувалися? А в чому, власне, ви розчарувалися? У ваших ілюзіях і очікуваннях? У вас зараз з’явилася унікальна можливість розібратися зі своїми помилковими ярличками, які ви колись приклеїли до цієї людини. Розібратися і спробувати поглянути на нього «свіжим» поглядом, не затьмареним ілюзорними фантазіями минулого. А раптом його нова зовнішність виявиться набагато симпатичнішою попередньої?
Тільки є одна умова.
Не поспішайте робити висновки і приклеювати нові ярлики, які, швидше за все, знов виявляться помилковими.
Кожна людина прекрасна своєю непередбачуваною унікальністю. І осягати її можна нескінченно. Було б бажання. Спробуйте зрозуміти це, абстрагуючись від оцінок, які ви ставите йому за його «потворну» поведінку.
У даному випадку вся справа тільки у вашому бажанні. Якщо ви цього хочете, - період «холоду» дуже швидко пройде, щоб змінитися новим витком пристрасті. І так до безкінечності... Хіба це не є гарантом стабільності, про яку ви так ратуєте? Вічний рух змін, що вносять до нашого життя первозданні відчуття кожної нової миті життя!

Наталія БОДАК.

Переглядів: 1258 | Додав: sasha | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]