Понеділок, 20.05.2024, 14:02

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Вересень » 28 » ЧИ ПРИБОРКАЄ МОЛОДЬ КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА?
07:43
ЧИ ПРИБОРКАЄ МОЛОДЬ КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА?
Нині часто можна почути, особливо від людей старшого покоління, сумні вироки на адресу сучасних юнаків та дівчат типу: «Страшна нині молодь…». Під словом «страшна» маються на увазі такі негативні й досить поширені явища в молодіжному середовищі як куріння, вживання алкоголю, наркоманія і тому подібне. Співчутливо хитають головою сивочолі дідусі й бабусі, дивлячись услід сп’янілим, розбещеним і часом зовсім некерованим підліткам. А от зробити щось конкретнее для того, щоб зменшити такі прояви серед молоді, дорослі – пересічні громадяни й можновладці - у наших містах і селах не поспішають.
Проте, останнім часом у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» ініціює введення комендантської години для неповнолітніх для профілактики і зменшення дитячої злочинності. Таке нововведення планується оформити у вигляді закону, проект якого ВГО подасть для розгляду у Верховній Раді перед початком роботи нової сесії парламенту. «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» пропонує запровадити комендантську годину для дітей до 16-ти років у зимовий період після 22-ої години, а в літній - після 23-ої години. Мета такого радикального заходу - забрати неповнолітніх з вулиці та Інтернет-клубів у нічну годину і змусити батьків більш ретельно слідкувати за своїми дітьми. Майбутнім проектом закону передбачається, що порушники комендантської години будуть доставлятися у дитячу кімнату місцевих дільниць міліції, де вони чекатимуть на приїзд батьків. Якщо ж подібне повторюватиметься надалі, то на батьків будуть накладатися штрафи.
До речі, таке нововведення на сьогодні вже діє у Житомирі. Чи буде запроваджено комендантську годину в інших населених пунктах України, - як кажуть, поживемо-побачимо. А от цікаво, що думає про це сама молодь та батьки?
Юрій, 15 років:
- Тільки не це! Яка може бути комендантська година? Нас і так увесь час дорослі намагаються в чомусь обмежувати: не сиди довго за комп’ютером, не грайся мобільним телефоном, не вмикай голосно музику, не вдягай рвані джинси, не відпускай довге волосся, не говори жаргонами, не кури, не пий і так далі. А тепер ще й на вулицю ввечері не виходь? Це вже, на мою думку, занадто…
Галина Степанівна, пенсіонерка:
- Я – обома руками «за» те, щоб у нашому місті ввели заборону для підлітків вільно розгулювати по місту у нічний час. Якби ж вони просто прогулювалися, спілкувалися в парку на лавочках, танцювали десь на дискотеках, - то і хай би. А то ж яке у них «спілкування» - пляшка пива (або й що міцніше), цигарка, нецензурщина… Понапиваються – на «подвиги» їх тягне. Тож таким, як я, старим і немічним, – старшно і на вулицю ввечері виходити.
Наталія, 14 років:
- Особисто мене батьки й так не відпускають ввечері гуляти. Тож мені, чесно кажучи, все одно: введуть цю комендантську годину чи ні.
Ніна ГОЛОВЧЕНКО, 41 рік:
- Звичайно, було б добре. Сама маю неповнолітнього сина. Дуже переживаю, коли йде ввечері гуляти і затримується довше того часу, в який наказую повернутися додому. Думки випереджають одна одну – може, напився, чи побився, або ж потрапив ще у якусь халепу. А буду комендантська година, то і самі підлітки, може, хоч трішки боятимуться затриматися, і міліція б контролювала, тоді й нам, батькам, буде спокійніше.
Олег, 16 років:
- Таке питаєте. Звичайно ж, я проти того, щоб наш відпочинок обмежували у часі. Якщо мені батьки дозволяють гуляти довше опівночі (головне, щоб не п’яний додому приходив!), то чому я не можу погуляти довше? Особливо влітку, коли канікули, багато вільного часу, море друзів і знайомих.
Ольга КРАВЧЕНКО:
- Я сама для своїх неповнолітніх дітей встановлюю «комендантську годину» - довго гуляти не дозволяю. А взагалі – було б непогано. Може, хоч менше бійок буде, злочинів, крадіжок. Бо часто ж молодь влаштовує подібне у вечірній чи нічний час у місті. І страждають від цього не тільки підлітки і молодь, а й люди старшого віку. Тож уже час наводити порядок, хоч трішки нашу молодь приборкати. Бо аж страшно, що буде далі, яке майбутнє нас чекає з такою молоддю?
Владислав та Олександр, по 17 років:
- Ми все одно будемо гуляти ввечері. Будемо старатися уникнути зустрічі з працівниками міліції – і все буде ок’ей.
Іван Миколайович, 56 років:
- Сам задум, звісно, - не поганий. Але питання в іншому: наскільки ефективно працюватиме та ж сама міліція й інші контролюючі та владні структури? Адже малолітніх «порушників» комендантської години треба ж буде активно «виловлювать», забирати у відділення міліції, викликати батьків тощо. Зрозуміло, що це – зайвий тягар на плечі міліціонерів, тому й виникає сумнів, чи вони будуть зацікавлені у тому, щоб більше «відловити» підлітків у нічний час? Хоча, з іншого боку – більше тормошитимуть батьків, які «закривають очі» на те, де бродять їхні чада ввечері та вночі й чим займається. Тож, може, ті більше слідкуватимуть за дітьми. Бо не секрет, що зачасту самі ж батьки і винні у тому, що їхні діти замість того, щоб сидіти ввечері дома, - вештаються вулицями міста, хуліганять, здійснють крадіжки та злочини.
Світлана, 23 роки:
- Нехай уводять комендантську годину для неповнолітніх. А то з ними тільки проблеми – вештаються вечорами та по ночах, курять, п’ють, ведуть себе галасливо, заважають іншим (більш дорослим молодим юнакам і дівчатам) відпочивати. Нехай спочатку підростуть, а потім уже на гульки бігають. А поки що хай сидять дома – під наглядом своїх мам і татусів. Ось така моя думка.

Коментуючи думки наших респондентів, можна зробити висновок, що доросле населення схвально відгукуються про наміри ввести в Україні комендантську годину для неповнолітніх, а от молодь – вперто упирається (зрозуміло, їм би день і ніч гуляти). На сьогодні ж позитивне вирішення цього питання – у руках народних обранців. А що скажуть вони: «за» чи «протии», - покаже час.
Оксана БОНДАРЕНКО.

Фото М. Максименка

Переглядів: 1232 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]