Понеділок, 20.05.2024, 13:55

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 18 » ЧИ МОЖЛИВА ДРУЖБА МІЖ ХЛОПЦЕМ ТА ДІВЧИНОЮ?
08:26
ЧИ МОЖЛИВА ДРУЖБА МІЖ ХЛОПЦЕМ ТА ДІВЧИНОЮ?

«Друг в беде не бросит, лишнего не спросит, вот что значит настоящий, верный друг».
Ці слова з дитячої пісеньки виражають головну ідею, закладену в основу поняття «дружба». Якщо дружать чоловіки, - це викликає пошану, жіноча дружба викликає захоплення, а ось якщо дружать чоловік і жінка, - це викликає недовіру, побоювання та інколи навіть обурення. Чим це обумовлено і чому «ні», давайте розберемося разом.
По-перше, саме поняття «дружба» для чоловіків і жінок має принципово різні значення. Якщо жіноча дружба у своїй основі, - це довірчі стосунки, тобто, жінки люблять виливати одна одній душу, давати поради, обговорювати не лише жіночі, але й чоловічі теми, то чоловіча дружба заснована на вчинку - чоловіки не люблять здаватися слабкими, вони, у принципі, багато не говорять, їм простіше це зробити. Пригадайте, чи часто ви бачите чоловіка, що говорить по телефону з іншим протягом години або більше? Або чоловіків, що обговорюють ще тільки майбутній похід на футбольний матч?
По-друге, стереотипи, як і табу, - дуже сильні в нашій свідомості. Дружба між людьми однієї статті нам зрозуміла, прийнятна - це явище природне. Звичайно, можливість дружби між чоловіком і жінкою - очевидна, від неї нікуди не подітися, тому що вона має місце бути. Інше питання, чому деякі чоловіки шукають дружбу з жінкою на стороні, а жінки вважають за краще ділитися своїми найрізноманітнішими думками і переживаннями з колегою-чоловіком, і щиро вважають його другом?
Ситуація ясна і прозора, якщо на іншій чаші вагів виявляється сім’я. Друзі часто дають нам те, чого, на жаль, не може дати сім’я. Наприклад, ми можемо говорити з ними на теми, на які в сім’ї накладено вето. Ці теми найчастіше стосуються наших не завжди правильних, адекватних вчинків, почуттів і переживань. Чоловікові навіть у голову не прийде розповісти своїй дружині про те, що йому подобається інша жінка, або те, що він програв у казино велику суму, а інколи зізнатися дружині та близьким людям, що хворий. Так і для жінки важко розповісти чоловікові, що їх секс уже давно далекий від ідеалу або що вона хоче побути одна.
Такого роду бесіди, як для чоловіка, так і для жінки, народжують інший тип стосунків, де взаєморозуміння, здавалося б, абсолютно «чужих» людей досягає апогею справжнісінької дружби. І це не випадково: звичайно, чоловіки можуть зробити щось один для одного, але вони при цьому не діляться секретами. Вони залишають сокровенні думки для своєї жінки. І не завжди ця жінка виявляється їх дружиною.
До друзів-чоловіків жінка може повертатися «гострими гранями» жіночої натури, відкривати їм те, що вона приховує від своїх подруг. «У всіх дружніх взаєминах між чоловіком і жінкою десь приховано присутній секс, - говорить соціолог Ліліан Рубін. - Це робить таку дружбу особливо привабливою і навіть збуджуючою. Але більшість і чоловіків і жінок погоджується, що вступ до інтимних стосунків представляє великий ризик для дружби, тому що секс викликає прагнення до володіння, яке несумісне з дружбою». Не кожен хороший друг може стати коханцем. Деякі чоловіки і жінки здатні успішно суміщати дружбу і сексуальну насолоду, але більшість друзів різної статі весь час обережно обходять таку можливість.
Справжня дружба нині - велика рідкість, задайте собі просте питання: хто ваші кращі друзі? Упевнена, відповідь змусить себе чекати, тому що багато сенсу ми вкладаємо у значення слова «дружба». Дружба не може ділитися за статевою ознакою, люди, яких ми вважаємо за своїх друзів, - гідні, а інакше не можна.
Підготувала Н. Бодак.
Фото Ю.Сабадишиної.

Переглядів: 1231 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]