Четвер, 28.03.2024, 18:29

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 706
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Липень » 26 » ЧАРІВНІ ВІЗЕРУНКИ
15:53
ЧАРІВНІ ВІЗЕРУНКИ
У кожного з нас є талант і світ захоплень, які проявляються в різний період часу та супроводжують протягом всього життя. Захоплення змінюються в залежності від настрою та поклику серця. Буває, що хобі, яке приносить нам задоволення, стає роботою. В залежності від нашого духовного світу ми читаємо, ліпимо, малюємо, співаємо, займаємось танцями, розписом по фарфору та по дереву, вишиваємо.
Коли я бачу свою маму за виготовленням прикрас із бісеру, то уважно, з цікавістю спостерігаю за її роботою, вибором кольорів та візерунків, дивуюсь терпеливості. Вироби з цього скляного намиста не можуть не захоплювати. Це і ґердани, комірці, браслети, буси, писанки та багато інших виробів. Особливо вражають мене квіти своєю витонченістю, оригінальністю і водночас простотою.
Окрім виробів, матуся вишиває бісером ікони. Найбільше мені подобається ікона «Образ Пресвятой Богородицы. Умиление», яку вона вишивала протягом тривалого часу. Це найбільш копітка робота, в яку було вкладено надзвичайно багато праці. І всі, кому мама показує цю роботу, а також інші, не можуть відірвати свої захоплені погляди та налюбуватись цими витворами мистецтва. Їх колекція справді варта уваги.
А все розпочалось з того, що мама побачила у Львові одну із виставок робіт знаменитих майстрів цього народного промислу. Бісер разом із намистом та перлами був використаний у прикрасах та в різному художньому рукоділлі – вишивці, плетінні, інкрустації, в оздобленні святкового та буденного одягу. І ці роботи так захопили її, що і вона вирішила спробувати навчитись цьому ремеслу. Багато разів вона робила спроби нанизувати бісер, спочатку це були прості узори, поступово перейшла до складніших. Бувало, щось не виходило або робота розривалась. Тоді розпочинала все спочатку. І саме завдяки великій силі волі, терпеливості й наполегливій праці моя мама чудово оволоділа мистецтвом вишивки бісером. Доказом цього є колекція, виготовлена протягом тривалого часу.
І ось переді мною частина робіт моєї мами, яка вражає своєю красою. Хочеться побажати їй творчої наснаги, натхнення та нових цікавих робіт, адже мало хто займається таким видом мистецтва, не всі можуть, вміють, а ще не знають, як виготовляти прикраси з бісеру. До того ж, їх можна побачити найчастіше у великих містах та в приватних колекціях.
Так тримати, мамо!

Віктор МИСЮК
м. Полонне, Хмельницької обл.
Переглядів: 1026 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]