Четвер, 18.04.2024, 07:06

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Червень » 18 » Батьки і діти – вічна проблема
15:35
Батьки і діти – вічна проблема
Батьки і діти— це любов і сльози,
Це вічне щастя і одвічний біль.
Батьки і діти – різні вікові групи. І між ними в усі віки трапляються непорозуміння, бо старшим завжди здається, що вони все знають і від своїх нащадків вимагають незаперечного виконання всіх канонів, які вони створюють у цьому світі. У старших є досвід, мудрість, яких вони набули також в дитинстві, і їм хочеться, щоб їхні діти вчились на чужих помилках. А молодим хочеться просто польотів і вони, здійснюючи помилки, також набираються досвіду й таким чином пізнають цей світ. Деякі батьки не розуміючи цього створюють конфліктні ситуації з дітьми і стаючи в позицію дорослий – дитина, де дитина почуває себе не комфортно. Батьки думаючи, що таким чином відгородять свою дитину від біди, не розуміють, як вона себе почуває при цьому, а саме цей контроль з боку дорослих викликає відчуття, що батьки їй не довіряють. І в таких ситуація ця проблема може загострюватись і негативно впливати на вашу дитину. Особливо важко з дітьми підлітками, в цей період ваша дитина сама до кінця не розуміє, що змінюється її поведінка, манери, характер, цей період особливо потребує уваги й підтримки, розуміння з боку дорослих. У цих ситуаціях дорослих в деякій мірі приходиться вживатися в роль психолога. Багато існує випадків, коли батьки не змогли допомогти власній дитині. В таких ситуаціях діти намагаються своєю агресивною поведінкою привернути до себе увагу. Батькам потрібно задуматись і взяти ситуацію в руки доки не пізно. Але сьогодні батьки весь час проводять на роботі, заклопотані власними справами, не приділяють належної уваги власним дітям. Приходить момент в житті кожної дитини, коли потрібна допомога чи порада старших, близьких. Потрібно мати на увазі, що ваша дитина індивідуальність і ставитись до неї як до особистості.
Людині постійно потрібно вчитися бути мудрішою, своєчасно змінювати гнів на милість, прощати і по-іншому глянути на обставини – це стосується як молодих, так і дорослих.
Щоб діти виросли добрими і головне з душею – не залишайте їх на одинці і зі своїми проблемами, відкрийтеся їм і вони відкриються вам, бо поки діти малі – все залежить від батьків. Не ускладнюйте їм життя своєю байдужістю, бо світ складний і багатогранний. У ньому важко знайти свою стежину, щоб прожити в гармонії з природою і людьми.
Оксана Покотило
Переглядів: 8250 | Додав: sasha | Рейтинг: 4.3/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]