Вівторок, 30.04.2024, 08:47

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Жовтень » 4 » 7 порад для ефективного читання
15:09
7 порад для ефективного читання
Читання – невід’ємний процес кожної людини. Але як можна зробити цей процес максимально ефективним? Сергій Король, як і будь-яка інша людина, спробував велику кількість речей та захоплень, проте серед них є одне, яким він займається із самого дитинства та з незмінною пристрастю. Цим захопленням є читання книг. Він вирішив зібрати в одну невеличку статейку всі прості поради корисного читання, які дізнався протягом життя.
1. Правило 10%
Колись дуже давно, ще на початку моєї фрілансерівської діяльності, я заробляв дуже мало, але 10% від свого прибутку вирішив обов’язково витрачати на книжки. Тоді за ці гроші я міг купити ледь-ледь одну нормальну книгу. Але минули роки, і я категорично дотримувався цього правила. Зараз на 10% від місячної зарплатні я можу купити стільки книжок, що їх буде важко перечитати за рік – а це означає, що я купував книги та читав не дарма.
Завжди відкладайте від свого прибутку 10% на книги – це найкраще застосування для цих грошей. Більше не потрібно, менше теж. Це моя місячна норма на даний момент:
2. Читайте із блокнотом (записником)
Також це правило я називаю «читайте розумно». Я ніколи не перечитував одну книгу два рази. Це відбувається саме так, тому що я максимально докладно «вижимаю» з неї усі ідеї – мені допомагає блокнот. Під час читання, я виписую в нього усі цікаві та корисні ідеї, усі посилання на інші книжки, виписую цитати, які мене надихають. Коли під рукою немає блокнота чи незручно користуватися ним, я пишу на полях олівцем.
Як результат, у мене в блокноті залишається вижимка книги, концентрація її ідей, квінтесенція сенсу. Потім блокнот варто перечитувати – це дуже надихає. А найголовніше – таке читання дозволяє глибоко проникати в книгу.
3. Формуйте список книжок, які потрібно купити
Поєднавши перші дві поради, ми маємо правило витрачати 10% грошей на книги та список цікавих книг в блокноті. Цей самий список і є «to do» майбутніх покупок. Він регулярно перетасовується та опрацьовується – особисті та професійні інтереси мають властивість змінюватись.
4. Читайте мінімум одну годину в день
А краще дві. Насправді, неважливо скільки Ви читаєте (хоча я впевнено раджу читати не менше однієї години в день). Важливо робити це регулярно – привчіть себе до правила «ні одного дня без книжки».
Виокремити годину в день для читання дуже важко, особливо діловій людині. В такому випадку раджу розбити читання на невеличкі двадцятихвилинні відрізки, які можна рівномірно «з’їсти» протягом дня. Читати на ніч перед сном – це не круто, втомлений мозок відмовляється сприймати книжку і скоріш за все вона подіє на мозок як снодійне.
5. Міксуйте стилі
Я великий фанат книжок про саморозвиток та мотивацію (мабуть, я із тих людей, для яких читання книжок про саморозвиток замінило самий саморозвиток). Однак читати кожного дня одні й ті ж книжки – нудно. Тому чергуйте книги, спочатку корисне читання, потім фантастика, потім ділова література, а за нею – художня.
6. Не тримайтеся за книжки
Прочитав і на поличку? Для чого? Якщо читати правильно, то швидко розумієш, що книга перетворюється на одноразову річ, своєрідний шприц із ідеями для інтелектуального наркомана.
Я раджу мінятися книжками із друзями та знайомими. По-перше, це класний спосіб зекономити кошти, а по-друге, ви допоможете друзям вчитись та розвиватись. Я вже втратив лік книгам, які надіслав по пошті своїм друзям – і мені приємно, і їм корисно.
7. Переходьте на електронні книжки
Хто б що не говорив, але паперова книжка поступово відмирає, перетворюючись на подобу вінілової пластинки – задоволення для фанатів. Читати в рідері легше, простіше і набагато дешевше. Для любителя читання рідер окупається приблизно за два місяці. А вже скільки Ви дерев зекономите – важко підрахувати.
Ось такі нескладні правила та закони. Почав читати та вже неможливо зупинитись – це скажу вам точно. І ще: як одного дня сказав нікому невідомий дизайнер Артемій Лебедєв, кожна успішна людина це перш за все книги, які вона прочитала вчасно.
Автор статті – Сергій Король

Переглядів: 659 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]