Понеділок, 20.05.2024, 22:56

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 2 » ЯК У ГАБРІЄЛЬ ШАНЕЛЬ З’ЯВИЛОСЯ ПРІЗВИСЬКО КОКО?
14:14
ЯК У ГАБРІЄЛЬ ШАНЕЛЬ З’ЯВИЛОСЯ ПРІЗВИСЬКО КОКО?

Коко Шанель – без цього імені неможливо уявити історію моди і парфюмерії XX століття. Ім’я великого законодавця мод уже давно стало символом, воно живе в її творіннях.
Про дитинство маленької Габрієль відомо небагато, і до того ж багато фактів цього періоду дуже суперечливі. Відомо, що народилася вона 19 серпня в 1883-му році в місті Saumur (західна Франція). Що ж до сім’ї, в якій вона народилася, також існує безліч різних версій, але всі вони сходяться в одному, що це була дуже бідна сім’я, у якої не було навіть постійного житла.
Все своє життя Габрієль Шанель прагнула приховувати факти свого убогого дитинства. Вона боялася, що журналісти можуть дізнатися про її позашлюбне походження, про смерть її матері в 33 роки від виснаження, і про те, що батько її просто покинув – пішов з будинку і не повернувся... Ніколи вона не згадувала монастирський притулок Коррез, в якому виховували її з 12 років. Вона навіть вигадала свою власну легенду про дитинство. Куди респектабельніше звучала версія про затишний і чистий будинок двох строгих тіточок, яких насправді не існувало. Ще у притулку вона почала складати історію свого життя. «Я не сирота, – заявляла дівчинка, – мій батько поїхав до Америки. Він скоро приїде і купить великий будинок».
Вийшовши з пансіону, вона влаштувалася працювати продавцем у трикотажному магазині в Мулене. У вільний від роботи час Габрієль співала в концертному залі «La Rotonde», де збиралися в основному офіцери. Дуже молода і приваблива Габрієль хоча і не володіла красивим співецьким голосом, проте, користувалася популярністю у відвідувачів за виконання двох дуже веселих пісеньок: «Ko Ko Ri Ko» і «Qui qu а vu Coco?». За що й отримала своє прізвисько Коко, що закріпилося на все життя.
Правда, сама Коко не любила згадувати про свою співецьку кар’єру і пояснювала це прізвисько по-своєму: «Мой отець обожалв меня і называл цыпленочком (по-французьки – коко)». Особливих успіхів у музичній кар’єрі Коко так і не добилася, зате завела тісну дружбу з деякими спроможними чоловіками, які допомогли їй зробити запаморочливу кар’єру.
У ХХ столітті ім’я Коко Шанель стало одним із знаменитих усвіті моди. Навіть з’явився особливий термін – стиль Шанель – простий, практичний і елегантний.
А духи-легенда «Шанель № 5», придумані знаменитою Коко, залишаються до цих пір символом елегантної розкоші.
До самої смерті Коко зберегла працьовитість. Ідеї нових костюмів приходили до неї навіть уві сні, і коли вона прокидалася, то відразу ж починала працювати. Габрієль Шанель померла тихою смертю 10 січня 1971-го року у віці 88 років у номері люкс готелю «Рітц» в Парижі, напроти відомого на весь світ Дома Шанель. Доходи її імперії на той час складали 160 млн. доларів у рік, а в її гардеробі були всього три наряди, але «дуже стильних наряди», як сказала б Велика Королева Моди.
Підготувала Н. Бодак.

Переглядів: 962 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]