Як часто ми, дівчата, задивляємося на красиві та стрункі фігури наших подруг. А вдома, дивлячись на себе в зеркало, розуміємо, що саме зайві кілограми заважають нам бути красивими та щасливими. Отже, беремо себе в руки і вперед - за омріяною фігурою. Пропонуємо вам ідеальну дієту для схуднення – яблучну! Як відомо, яблука – це дуже цінний фрукт, у якому присутні майже всі необхідні організму вітаміни та мінеральні речовини, а також - фолієвая кислота, цукор, пектини. Якщо ви вирішили дотримуватися якийсь час яблучної дієти, то перед цим необхідно проконсультуватися з гастроентерологом. При наявній підвищеній кислотності, гастриті або виразці шлунка яблучна дієта повинна дотримуватися тільки із застосуванням солодких сортів яблук і під обов’язковим спостереженням лікаря. Існують декілька варіантів дієти: 1. Протягом дня потрібно їсти тільки яблука. Причому стільки, скільки «влізе». Але при цьому обов’язково пити багато рідини. Найоптимальніше - заспокійливі настої трав. 2. Інший варіант яблучної дієти відрізняється тим, що яблука їмо, а воду не п’ємо. За добу треба з’їсти не більше півтора кілограма яблук. Рідини, що міститься в яблуках, досить для нормальної життєдіяльності організму. 3. З’їдайте одне яблуко в перший день, у другий - два і так до дня, коли число яблук стане рівним семи. Це буде сьомий день. На восьмий день з’їмо вже шість яблук, на дев’ятий - п’ять і так до тих пір, поки не залишиться одне яблуко в день. При цьому обмежувати себе в інших продуктах не варто. Яблучна дієта хороша тим, що, з’їдаючи необхідну кількість яблук, будете ситі, а потреба в іншій їжі відпаде. 4. Ще популярний такий вид дієти - кефірно-яблучна. На 1 яблуко - 1/2 склянки кефіру 5-6 разів на день. 5. Також можна проводити розвантажувальні дні один раз на тиждень. Варіантів одноденної дієти є декілька. Їмо скільки завгодно яблук, але при цьому п’ємо багато негазованої води. Воду, за бажанням, замінюємо настоями трав або несолодким зеленим чаєм. Які ж яблука вибрати для настільки відповідального процесу? Звичайно, якнайкращим варіантом будуть екологічно-чисті, недавно зірвані яблучка з вашої або бабусиної дачі. Яблука, привезені з південних країн, поступаються нашим за вмістом корисних речовин. Крім того, там збирають яблука незрілі, щоб вони не пропали під час транспортування. З цієї ж причини заморські яблука покривають воском. Ясно, що віск нашому організму зовсім ні до чого і тому такі яблука треба дуже ретельно мити або зрізати шкірку. А це не найкраще, оскільки саме в ній міститься найбільша кількість пектину. Крім того, вченими доведено, що для організму людини овочі і фрукти, що виросли в місці її народження більш корисні, ніж з інших місць. Тому в літній-осінній період налягаємо на вітчизняні яблука, а взимку, як профілактику, влаштуємо дієти з використанням заморських.
|