Понеділок, 20.05.2024, 14:58

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Вересень » 3 » ЯК РОБЛЯТЬ МУЛЬТФІЛЬМИ?
12:24
ЯК РОБЛЯТЬ МУЛЬТФІЛЬМИ?
Це питання цікавило в дитинстві, мабуть, кожного. І навіть для нас, дорослих, рухливе зображення на екрані оповите деякою загадковістю. А юні учасники майстер-класу з анімації, що відбувся нещодавно на базі Полтавського кооперативного технікуму, на власні очі бачили, як робляться мультики, і навіть самі спробували себе в ролі аніматорів. Організувало таке заняття обласне об’єднання товариства „Просвіта” в рамках 7-го фестивалю мистецтв „Мазепа-фест”, один день якого й був присвячений українській анімації.
Майстер-клас для дітей провела столичний педагог-аніматор Олена Касавіна. Вона працює з дітьми вже понад 10 років. „Все починалося з міжна-родного фестивалю анімації „Крок”, - згадує пані Олена. - Тоді ми разом з учасниками кілька днів подорожували пароплавом по Дніпру, і до фіналу встигали створити мультфільм”. До речі, самим художникам, які малюють мультики, більше до вподоби слово „анімація” (оживлення), а не „мультиплікація” (тиражування).
Того дня юні аніматори спробували зробити кліп на пісню „Ой на горі женці жнуть”. На перший погляд, справа - нескладна. Кожен учасник отримав завдання намалювати якийсь персонаж: скажімо, козака на коні або дівчину, що махає хус-тиною. Для полегшення роботи альбомний аркуш перегинається вдвічі. Щоб картинка почала рухатися, треба продублювати її на другій половині аркуша, змінюючи положення окремих елементів малюнка. Коли швидко перегортати ці сторінки, здається, що малюнок оживає – ноги в коня, чи та ж рука з хустиною починають рухатися. Якщо потрібно зобразити ще якийсь рух, то малюють ще такі самі картинки, потроху видозмінюючи їх. Кожну сценку треба малювати окремо, тож для маленького мультика може знадобитися сто і більше малюнків. Далі для роботи потрібен комп’ютер та цифровий фотоапарат. Малюнки фотографують, заносять у комп’ютер і за допомогою програми монтують у повноцінний фільм. З появою цифрових технологій, зізнається Олена Касавіна, процес дещо пришвидшився, але принцип не змінився. Раніше кожен кадр фіксували на кінокамеру. Зате тепер кожна дитина, маючи вдома ноутбук, може власноруч створювати мультфільми. „Наші діти – природжені аніматори, - переконана столична гостя, - Я помітила це, працюючи зі студентами. В українців, на відміну від інших, парадоксальне мислення”.
Тож цілком можливо, що з числа учасників майстер-класу незабаром з’явиться автор нових „Козаків”, а чудовиськ із квадратними головами на наших екранах замінять якісні українські мультфільми.
Галина ПУСТОВГАР.
Фото автора.
Переглядів: 2859 | Додав: sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 НІка  
0
У Києві скоро будуть вчити робити мультики з пластиліну: http://made-in-ukraine.info/zlipy-vushko-samotuzhky/

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]