Понеділок, 20.05.2024, 18:09

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Серпень » 27 » ЩО СЛУХАЄ СУЧАСНА МОЛОДЬ
09:43
ЩО СЛУХАЄ СУЧАСНА МОЛОДЬ
Говорячи про популярність модерн-музики, я хотів би зупинитися і детально розібратися у порівнянні різних музичних жанрів за актуальністю: що люди слухають та що музиканти грають, іноді порівнюючи з ситуацією... нехай п’ятирічної давнини (а за цей короткий час ви не уявляєте скільки всього змінилося).
Ще важливй момент, який я вважаю потрібно у вступі сказати: я буду окремо порівнювати і розбирати як і мейнстрім (простими словами, — та музика, яку ми найчастіше чуємо по радіо та бачимо кліпи в ефірі), так і андерграунд (протилежне першому), беручи за основу елек-трону та живу музику. Го-ворити про андерграундну музику, до речі, я хочу тому, що це той світ музики, де виникають всі інновації, це та музика, яку в основному слухають музиканти, композитори, творці, і дуже часто гурти чи виконавці з відки прориваються в мейнстрім як передові гурти свого часу і як творці чогось нового. Знаючи теперішню ситуацію в цьому «світі», можна спрогнозувати подальший розвиток музики.
Я не став заходити в музичні магазини та питати, що частіше беруть, бо ні для кого не секрет, що у нас все можна взяти з Інтернету, тому я увзявся за вивчення декількох Інтернет-сайтів, які повністю пов’язані з музикою.
Слухачі, які раніше були чітко розподілені на слухачів живої музики та електронної — вже більше і сильніше злилися, і це добре, тому що люди почали розуміти і інші направлення в музиці. На різних сайтах, присвячених різним стилям, я зустрічав різну аудиторію. Отже...
Найпопулярніша електронна музика на цей момент є танцювальна, а це є транс. Стиль, до речі, який не втратив популярності за весь свій час існування. «Крутять» його у всіх клубах, дискотеках, часто можна почути навіть у ресторанах та кафе. Це ритм-музика, музика тіла та рухів, і популярна, мабуть, саме тому, що вона простенька конструкцією і розслабляюча, тому і подобається багатьом. Андерграундна сцена ж зараз переповнена різними ембіент (ambient) проектами (сумна музика, по конструкції складніша, ударними партіями багатша за транс та глибша у звучанні) та стає дуже популярним нойз (виходячи з назви, — цей стиль в музиці можна порівняти з шумами, хоча, мабуть точніше сказати, що це майже одне і теж). Пов’язане це, як я вважаю, з потребою людини у чомусь душевному та простому у розумінні, особливо в ці доволі таки важкі часи. Під транс, наприклад, людина забуває всі свої проблеми.
Щодо живої музики, то старий добрий рок повертає свої лідер-позиції, при чому всі його різновиди — арт-рок, прогресів-рок, альт-рок, пост-рок. В принципі, логічно після металкора, емокора, дезкора (більш тяжка музика з насиченими барабанами та швидкими гітарними партіями), які нещодавно «правили» музичним світом. У мобільних телефонах навіть часто можна почути музику «The Beatles» та Елвіса Преслі чи Джимі Хендрікса.
Андерграунд же насичений гріндкором (цей стиль взагалі є чимось паралельним музиці: хаотичні ударні, тяжкі гітарні партії, незрозумілий вокал «брі-брі-хрю-хрю» та текстами без суті) та індастріал пост-роком. Але знову ж бачимо що рок, лише змішаний з елекронікою. Іншими словами, зараз єксперементують у екстремальній музиці та депресивно-мелодійній.
До речі, щодо музики з елементами фольку (ук-раїнського, зрозуміло): гуртів мало, всі чомусь не дуже бажають грати таку музику, але всі проекти, які з’являються — люди слу-хають залюбки. Приємно, що молодь звертає на такі гурти увагу.
Отже, ситуація як я говорив, дійсно змінилася, і звісно, як би не було, на краще. Жива музика, в нашому майже електро-нному світі не втрачає своєї популярності, і дійсно цікаво, що частіше музиканти експерементують, змішуючи електронну музику з живою, гітарною, на-приклад, аніж приділяють увагу чомусь одному.
Прогнозуючи майбутнє, скажу, що все частіше і більше будуть виникати стилі в музиці міксу живої та електронної музики. Впевнений я тільки за класику, яку навряд чи щось витіснить чи змінить.
Діма Ситник.
Переглядів: 3121 | Додав: sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]