Понеділок, 20.05.2024, 16:18

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Серпень » 27 » КУЛЬТУРНЕ ДОЗВІЛЛЯ БУДЕ, ЯКЩО ТИ СТВОРИШ ЙОГО САМ
09:38
КУЛЬТУРНЕ ДОЗВІЛЛЯ БУДЕ, ЯКЩО ТИ СТВОРИШ ЙОГО САМ
Хто сьогодні займається доз-віллям української молоді у містах, селах та селищах? Усім байдуже, куди діти попрямують після школи, чи як буде розважатися молода людина піс-ля роботи. Замість того, щоб реалі-зовувати свій творчий потенціал (більший чи менший, а він є у кожного) або хоча б відпочити без шкоди для здоров’я, нам пропонують бари та „кабаки” на всі смаки. Тому і вихо-дить, щоб не стояти осторонь і не попастися у тенета сумнівних розваг – створюй собі альтернативу сам.
У Чорнобаївському районі Черкаської області створено неординарну молодіжну організацію „Гніздечко” на чолі з головою Андрієм Купчином. А все почалося з ініціативної групи молодих людей, які після закінчення вищих навчальних закладів повернулися до рідного Чорнобаю з великим бажанням працювати над розбудовою молодіжного руху та політики у місті.
Активісти відразу зрозуміли, що дозвіллям працюючої молоді у райцентрах та селах ніхто не займається. Тому виникла гостра необхідність згуртування хлопців та дівчат для вирішення цієї проблеми. З’явилися спільні інтереси, плани, погляди на самореалізацію власних навичок та вмінь. До ініціативної групи увійшли шанувальники та гравці веселої інтелектуальної гри КВК, тому відразу між собою знайшли спільну мову. А команда КВК у Чорнобаївському районі діє з 2002 року, її учасники протягом багатьох років розважали та веселили дітей і дорослих своєї місцевості. Брали участь у всеукраїнських змаганнях, навіть були фіналістами Кубку України і чемпіонами Черкаської області. І от вирішили передати свій досвід молоді, школярам. Тому при Молодіжній організації „Гніздечко” був створений інтелектуально-розважальний клуб з не менш цікавою назвою – „Соловейко”.
Сьогодні членами клубу (який вже налічує близько 60 учасників) є молодь як шкільного віку, так і старші – випускники ВУЗів, люди які працюють. Отож, „Соловейко” постійно працює зі шкільними командами КВК та організаторами культурно-масових розваг – ділиться до-свідом організації змагань та вмінням три-матися на сцені. Разом з тим, клуб займається дозвіллям старшої молоді, влаштовуючи для неї тематичні розважальні вечірки, де хлопці та дівчата мають можливість познайомитися, поспілкуватися та культурно відпочити. Кожен член клубу має свій жетон-перепустку на концерти та інші масові заходи „Соловейка”. А ідеї для веселих жартів активісти клубу знаходять у живому спілкуванні між собою, зустрічаючись на репетиціях двічі на тиждень. Обговорюючи актуальні проблеми сьогодення, вони намагаються писати на різноманітні теми і виключно українською мовою.
А ще молодіжна організація „Гніздечко” за сприяння районного відділу у справах сім’ї та молоді займається туризмом з історично-дослідницькою метою. На території Чорнобаївського району знаходиться багато визначних пам’яток історії України. Тому молодь, розуміючи істинну їх цінність і важливість для себе та наступних поколінь, проводить своєрідні експедиції, вивчаючи та відновлюючи пам’ятки, чистять та доглядають історично-культурний парк, який колись належав великій землевласниці - княгині Конта-кузиній, а зараз знаходиться у вкрай занедбаному стані. Всі причетні до молодіжної організації, не шкодуючи ані сил, ані часу, готові працювати, щоб досягти конкретних результатів і мати чудове місце для відпочинку.
Як бачите, чорнобаївці зуміли не загубитися у вирі проблем та байдужості, змогли знайти шлях до самореалізації. Спробуйте і ви.
Надія СЕНЧИЛО.Фото автора.
Переглядів: 829 | Додав: sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]