Понеділок, 20.05.2024, 14:02

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Червень » 9 » СУЧАСНА КОНТРАЦЕПЦІЯ
11:15
СУЧАСНА КОНТРАЦЕПЦІЯ

Незважаючи на те, що живемо ми вже у третьому тисячолітті, а основним засобом планування сім’ї й надалі залишається аборт. Медики застерігають про його негативний вплив на організм жінки та можливі вкрай небажані наслідки. Адже аборт – це опе-рація всліпу і величезний стрес для організму. Сьогодні існує широкий вибір різних контрацеп-тивних засобів, що дозволяють уникнути аборту. Але далеко не завжди, навіть „просунуті” молоді люди, володіють інформацією про них. Контрацепція - від ла-тинського contra (проти) і [con]ceptio (зачаття). Контра-цептивні (або протизаплідні) засоби - це засоби, що попе-реджають вагітність. Вони повинні не завдавати шкоди організмові, бути простими та доступними у використанні, мати високий ступінь захисту. Сучасні методи і засоби контрацепції можна розділити на сім груп: природні, переривання статевого акту, бар’єрні (презервативи, ковпачки, гупки), внутріматкові спіралі, гормональна контрацепція, доб-ровільна стерилізація, імуно-контрацепція тощо.

Сьогодні до найефективніших методів планування сім’ї належать гормональні таблетки та презервативи. Встановлено, що гормональні контрацептиви мають позитивний вплив на здоров’я жінки: нормалізується менструальний цикл, зареєстрований лікувальний ефект при вугрових висипах. Дослідження, які були проведені у США (Центром по вивченню раку) показали, що гормональні контрацептиви навіть перешкоджають виникненню доброякісних утворень молочних залоз. Гормональні контрацеп-тиви – це синтетичні аналоги при-родних жіночих гормонів. Згущуючи слиз, вони перешкоджають про-никненню сперматозоїдів до яйцеклітини. Такий препарат потрібно приймати систематично, щодня і приблизно у однаковий час. Звісно, існують і протипо-казання, тому, щоб правильно підібрати такий засіб, потрібно обов’язково порадитися з ліка-рем. Також слід пам’ятати, що гор-мональні контрацептиви не захи-щають від венеричних хвороб та СНІДу.

Тому, якщо немає стовід-соткової впевненості у партнері, краще перестрахуватися і використовувати ще й презер-ватив. Гормональні таблетки іноді викликають неприємні наслідки: відсутність менструацій, нудоту, депресію, зміну маси тіла тощо. Але при грамотному підборі такого засобу побічні ефекти можуть бути зведені до нуля. У багатьох розвинених країнах світу рішення про вибір контра-цептивного засобу приймає фахівець з плануванню сім’ї. Жінкам чи сімейним парам пропонують альтернативу вибору кількох контрацептивних засобів, докладно інформуючи про кожен, при цьому право вибору залишається за самим пацієнтом.
Підготувала Надія Сенчило.

Переглядів: 1459 | Додав: sasha | Теги: засоби, презерватив, контрацепція, гормональна контрацепція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]