Неділя, 05.05.2024, 12:56

Світ молоді

Інтернет-видання для школярів, студентів та молоді, яка хоче знати все!

Меню сайту
Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Реклама
Наше опитування
Що вас найбільше радує з приходом весни?
Всего ответов: 707
Міні-чат
300
Реклама
Коментарі
01.04.2016

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

приветик

12.09.2015

ДІВЧИНА-ЗАГАДКА

прівет

04.05.2015

УКРАЇНСЬКИЙ СОННИК

менi приснилось лелека i чорна лебiдь що це буде

21.04.2015

ПИРЯТИНСЬКИЙ ПЕЙСМЕЙКЕР НА 4 ГОДИНИ

Дуже приємно читати про земляків такі гарні новини. Так тримати, Ярославе!

01.04.2015

ДОБРОВОЛЕЦЬ З ПИРЯТИНА: У ВІЙСЬКОВІЙ ЧАСТИНІ МЕНІ СПОКІЙНІШЕ, АНІЖ У ТЕПЛІЙ ХАТІ

Ми дякуємо таким чоловікам як Сергій Ящук. Нехай Бог береже їх, а ми будемо молитися за те, щоб вони повернулися до своїх домівок живими і неушкоджени

Реклама
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 24 » АНСАМБЛЬ „РОКСОЛАНІЯ” – АЛЬТЕРНАТИВА ПОПСІ
14:30
АНСАМБЛЬ „РОКСОЛАНІЯ” – АЛЬТЕРНАТИВА ПОПСІ
Ансамбль народної музики „Роксоланія” створений на базі Інституту філології Ки-ївського національного університету ім. Т.Шевченка і закріплений за Центром куль-турно-естетичного виховання, а це означає, що співати у колективі можуть усі бажаючі, хто має талант, голос та відповідні навики. Проте, задіяні в ансамблі переважно сту-денти кафедри фольклористики, бо, окрім співів, танців та музики, артисти активно за-ймаються науковою та практичною діяльністю. Їздять у різні куточки України, де записують та відтворюють народні пісні, намагаються показати широкому загалу, що народна традиція жива і цікава. Зби-ральницька діяльність продовжується роз-шифровуванням та інтерпретацією знайде-них текстів. Багато з них уже звучать зі сце-ни. По можливості, студенти університету беруть ці матеріали за основу своїх курсових та дипломних робіт.

Керує ансамблем народної му-зики „Роксо-ланія” За-служений працівник культури України, професор Іван Якимович Павленко. До великого колективу входять: во-кальна група (керівники Олена Цибульська, Наталія Хоменко), інструментальна група (керівник Євген Жарінов) та хореогра-фічною групою керує Наталія Лещинська.

Щороку ансамбль го-тує два звітних концерти: новорічний та весняний. Се-ред відомих вокально-хо-реографічних композицій не можна не назвати такі як „Тетяна” та „Кучерява Катерина”. Ці твори вже давно стали улюбленими піснями поціновувачів народної творчості.

Учасники „Роксоланії” тісно співпра-цюють з музеєм Івана Гончара, який пості-йно влаштовує тематичні заходи до великих свят: Андрія, Маланки, колодки, веснянки.

На тлі сучасної беззмістовної музики ансамбль знаходить свого глядача. Справжня автентична пісня проймає людей до глибини душі, навіть тих, хто раніше ставився до неї дещо скептично. „Роксоланія” змушує слухачів переживати своєрідний катарсис. Учасники колективу зазначають, що випадкових людей на їхніх концертах не буває, якщо глядач прийшов послухати народний спів, то він аж до кінця виступу вже не покине концертний зал. Звичайно, бувають і ті, хто вперше бачить подібне видовище, тоді щирі слова вдячності лунають на адресу виконавців та їх керівників за кулісами, бо люди від отриманого емоційного заряду не можуть втриматися, щоб не висловити молодим артистам свого захоплення.
За вісім років свого існування ансамбль став добре знаним не тільки в Україні, а й далеко за її межами. На міжнародному рівні виступи „Роксоланії” сприймають дуже позитивно. Щороку колектив запрошують на Міжнародні фольклорні конкурси, де він завжди виборює призові місця.

Учасники ансамблю не лише побували у таких країнах як Чехія, Словаччина, Росія, Німеччина та Туреччина, а й запам’яталися закордонним слухачам оригінальною культурою, чудовим співом та колоритними костюмами. Кафедра фольклористики Інституту філології запрошує небайдужих людей, які люблять народну творчість, пісню та цікавиться українськими традиціями, вступати до університету за напрямом фольклористики.

Повноцінне творче життя студентам гарантоване! Вчитися там, звичайно, непросто, тому що день розпланований зранку аж до вечора. Проте люди, які займаються цією справою, не втрачають оптимізму і говорять так: „Якщо людина любить народний спів, якщо відчуває його душею, то вона знайде у собі сили і час це все поєднати!”
Надія СЕНЧИЛО.
Переглядів: 2012 | Додав: sasha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 4
4 Аліна  
0
Ольго, приєднуйтесь до нас!
Чим більше наш гурт- тим ширше його душа.

3 Наталка  
0
Співати у нашому колективі можуть всі, хто має бажання і здібності до співу. Якщо графік нашої роботи Вам підійде, то приходьте, завжди раді співпраці з талановитою, творчою молоддю!!!

2 Ольга  
0
я хочу приєднатися до них . але вже маю освіту. чи приймають вони вже не студентів?

1 sasha  
0
А я знаю їх. Що-що, а співати вони вміють. Раджу послухати.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]